Dünya

Nobel ödüllü yazar Alice Munro'nun kızı, aile içi cinsel istismar sırrını ifşa etti

09 Temmuz 2024 07:58

T24 Dış Haberler

Nobel ödüllü Kanadalı yazar Alice Munro'nun en küçük kızı, üvey babasının kendisine çocukken cinsel saldırıda bulunduğunu, annesinin ise tacizi öğrendikten sonra bile onunla birlikte kaldığını iddia etti. 

Toronto Star gazetesine verdiği demeçte Andrea Robin Skinner, üvey babasının kendisine 1976 yazında, kendisi 9 yaşındayken ve babası da 50'li yaşlardayken saldırdığını söyledi. 

Skinner, "Annemin evde olmadığı bir akşam benim uyuduğum yatağa tırmandı ve bana cinsel saldırıda bulundu" diye konuştu. 

Yıllar sonra istismarı öğrenen Munro, evliliğini sonlandırmadı ve eşinin 2013'teki ölümüne kadar onunla kaldı. 

Mayıs ayında 92 yaşında ölen yazar, Kanada tarihinin en beğenilen kısa öykü yazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Çoğunlukla büyüdüğü Ontario'daki küçük kasaba yaşamına odaklanan eserler yazıyor ve kadınları ayrıntılı bir şekilde tasvir ettiği için övgü topluyor.

Skinner ve kardeşleri, bu karanlık aile hikayesinin Munro'nun mirasının bir parçası olduğuna inandıklarını söyleyerek, "Başıma gelenlerin gerçekliğiyle ve annemin, tacizcimle kalmayı ve onu korumayı seçmesiyle boğuştum" dedi. 

Skinner, hafta sonu yazısında ilk kez annesi ve üvey babası Gerald Fremlin'in Ontario, Clinton'daki evlerini ziyaret ettiği yaz aylarında saldırıya uğradığını söyledi.

Skinner, The Star'a yaptığı açıklamada, Fremlin'in ergenliğe girdiğinde kendisine olan ilgisini kaybettiğini, istismara karşı sessiz kaldığını ancak erken yetişkinlikte, üniversitede fiziksel ve ruhsal sağlığıyla mücadele ettiğini açıkladı. 

Birkaç yıl sonra, 1992'de, annesine yazdığı bir mektupta tacizi açıklayan Skinner, Munro'nun korktuğu gibi tepki verdiğini belirterek, "Annem sanki bir sadakatsizliği öğrenmiş gibi tepki verdi. Fremlin tacizi kabul etti ama beni suçladı. Hakkımda, 'cinsel macera için yatak odamı işgal etti' diye konuştu. Annem bir süreliğine ondan ayrıldı ve yalnız yaşamaya başladı ama birkaç ay sonra ona geri döndü ve hayatının geri kalanında onunla birlikteydi" diye konuştu. 

 

 

"
"