Gündem

Nihal ve Bahar Candan soruşturmasında 'çete lideri'nden itiraf mektubu: Her şeyi anlatabilirim

12 Mayıs 2024 23:00

'Suç örgütüne üye olma' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ile geçen gün tahliye edilen ablası Nihal Candan'ın yer aldığı soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında "çete lideri" olduğu iddia edilen eski polis memuru Onur Apaydın, Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeye etkin pişmanlık talep eden dilekçesini sundu. 

Candan kardeşlerin de tutuklandığı soruşturma, resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütüne başlatılmıştı. İddiaya göre, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para toplayarak birçok kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktığı iddiasıyla suç örgütü çetesine operasyon düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında çete lideri olduğu iddia edilen Onur Apaydın ile bağlantıları olduğu belirtilen sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşler tutuklanmıştı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre,  'anoreksiya'ya yakalanan Nihal Candan aşırı zayıfladığı için geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Bu soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çete lideri olduğu iddiasıyla iki soruşturmada tutuklu bulunan Onur Apaydın, etkin pişmanlık içeren yazdığı bir mektubu dilekçe olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve yargılandığı mahkemeye gönderdi.

Yazdığı dilekçesinde, kendisinin çetenin lideri olmadığını iddia eden Onur Apaydın, dilekçesinde suç örgütünün işlettiği gece kulüpleri ve işyerlerini de 10 sayfalık dilekçesinde isimlerini yazdı.

Apaydın dilekçesinde, örgütün daha net bir şekilde ilintilerini ve ilişkilerini, kimin kime nasıl para, araç veya mülk geçiş yaptığını  izah edebileceğini belirtirken, “Bu iki kız kardeşin İnstagram’da çok büyük bir takipçi kitlesi vardır. Fakat paylaşımlarına bakıldığında 'Ben aldım çok kazandım, siz de alın kazanın’ gibi bir paylaşımları yoktur. Bahar ve Nihal Candan örgütün kasası değildir” dedi.