Gündem

Nevşin Mengü'den köpek haberleriyle ilgili paylaşım; Köpekler kullanılıp Belediyelere kayyum atanmaya çalışılıyor

20 Ağustos 2024 14:21

İstanbul Fatih'te engelli bir vatandaşın uğradığı köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiği haberleri üzerine açıklama yapan gazeteci Nevşin Mengü bölgeye giden haber ajanslarını eleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mengü, "Köpekler kullanılıp Belediyelere kayyum atanmaya çalışılacağı yeterince açık" ifadelerini kullandı.

Fatih'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Buz Pisti yakınlarındaki boş bir arazide görgü tanıklarına göre, köpeklerinin saldırısına uğrayan Ayhan Özçelik (40) isimli vatandaşın hayatını kaybettiği haberleriyle ilgili yapılan paylaşımlara gazeteci Nevşin Mengü'den cevap geldi. Bölgeye haber yapmayan giden ajans muhabirlerinin çekim yaptığı yerde köpekleri saldırgan göstermek için kışkırtmaya çalıştığını iddia eden Mengü amacın, belediyelere kayyım atanmaya çalışmak olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından (X) açıklama yapan bir kullanıcının iddiaları yalanladığı, ölen kişinin kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladığı paylaşımını alıntılayan Nevşin Mengü şunları söyledi:

"Dünden beri paylaşılan korkunç bir olayın yine dev bir manipülasyona bağlandığını görüyoruz. Silivrikapı civarında yaşamını yitiren zihinsel engelli bir vatandaşın köpekler tarafından parçalanarak öldürüldüğü iddia ediliyor.

Bölgeye haber yapmayan giden Demirören Haber Ajansı Muhabiri, çekim yaptığı yerde köpekleri saldırgan göstermek için kışkırtmaya çalışıyor.

Yaşamını yitiren vatandaşı tanıyanlar ise bölgede yaşamakta olan bağımlı kişileri işaret ediyor

Köpekler kullanılıp Belediyelere kayyum atanmaya çalışılacağı yeterince açık

Bir gün önce Mamak barınağından insanlık ayıbı korkunç görüntülerin faş olduğunu da unutmayalım"

DHA muhabirleri değilmiş açıklaması yaptı

Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapan Mengü, köpekleri kışkırtan kişilerin muhabirler değil bölge halkı tarafından yapıldığını paylaştı. Nevşin Mengü paylaşımında şunları söyledi,

"DHA’dan arkadaşlar köpekleri çekerken “kışkırt” diye sesi duyulan kişinin ajans çalışanı değil bölgeden vatandaş olduğunu iletti."

"
"