Gündem

Netflix'ten canlı yayınlanan düelloda dünya rekoru kırıldı

03 Eylül 2024 19:35

Sosisli sandviç yeme yarışmasını 10 dakikada 83 tane yiyen Joey Chestnut kazanırken yeni bir dünya rekoru kırdı. Pazar günü ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde unutulmaz bir düello yaşandı.

Kısa sürede çok fazla sayıda sosisli sandviç yemesiyle tanınan 40 yaşındaki ABD yurttaşı Joey Chestnut, kendisinden 6 yaş büyük Japon rakibi Takeru Kobayashi'yle karşı karşıya geldi.

Hyper X Arena'da düzenlenen müsabakada 1,85 boyundaki Amerikalı, 10 dakikada 83 sosisli sandviç yerken 1,73'lük rakibi 66'da kaldı. Başta Kobayashi'nin 67'ye ulaştığı açıklanırken sonrasında arta kalan parçalar yüzünden toplam skorundan bir sayı düşüldü.

Joey Chestnut böylece hem 2022'de kırdığı 10 dakikada 76 sosisli sandviç yeme rekorunu kayda değer bir şekilde geliştirdi hem de 100 bin dolarlık ödülü kazandı.

Amerikalı kırdığı rekoru şöyle yorumladı:

"Bu harika, yıllardır 80 sosisli yemeye çalışıyordum. Kobayashi olmasaydı bunu asla yapamazdım. Beni zorluyor. Aramız hep iyi değildi ama birbirimizi nasıl en iyi halimize doğru ittiğimizi görmeye bayılıyorum."

2001'den beri benzer yarışmalara katılan Kobayashi'yse "Elimden geleni yaptım" derken emekliye ayrıldığını da duyurdu.

Chestnut vs. Kobayashi: Tıka Basa Rekabet (Chestnut vs. Kobayashi: Unfinished Beef) adıyla Netflix'ten canlı yayımlanan düello, 15 yıldır bekleniyordu. Bu ikili en son 2009'da Nathan'ın Sosisli Sandviç Yeme Yarışması'nda karşı karşıya gelmiş ve Chestnut, Kobayashi'yi finalde yenmişti.

Chestnut, ABD'de her yıl düzenlenen bu yarışmalardan 16'sını kazanırken Kobayashi'nin de 6 şampiyonluğu var.

Bu müsabakada, Nathan'ın Sosisli Sandviç Yeme Yarışması'ndan farklı olarak sosislerin ekmekten ayrılmasına ya da sandviçlerin suya bandırılmasına izin verilmedi.

Sosisli sandviç yeme konusunda zirvede görülen ikiliden Chestnut, bu kuralların başta kendisini gerçekten endişelendirdiğini ama sonrasında onlara alıştığını belirtti.

Pazar düzenlenen düellonun öncesindeki açılış etkinliklerinden birinde Matt Stonie, üç Olimpik sporcuyu karşısına aldı. Ryan Locate, Ryan Murphy ve Max Irving üç dakikada toplam 36 tavuk kanadı yerken, Stonie tek başına 53'e ulaştı. (İndependent Türkçe)

"
"