Dünya Basınında Bugün

Netanyahu, "Aslanlar gibi savaşıyoruz" dedi; Orta Doğu'da savaşın sertleşmesi endişeleri artıyor | Dünya Basınında Bugün

08 Ekim 2024 10:00

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kendisini ziyaret eden ABD heyetine İsrail silahlı kuvvetlerinin “aslanlar gibi savaştığını” söyledi. Britanya Başbakanı Keir Starmer, İran'ın, Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği ve o günden bu yana Orta Doğu'yu sarsan saldırıyı gerçekleştirmesi için donatmasından sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırısının yıl dönümünde Gazze, Yemen ve Lübnan’daki militanlar, Tel Aviv’i roket ve füzelerle hedef aldı. İsrail ordusu, Hizbullah'ın karargâh komutanı Süheyl Hüseyin Hüseyni'nin Beyrut bölgesinde düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, insansız hava aracı saldırısı korkusu nedeniyle Rusya'nın Karadeniz tatil beldesi Soçi'deki konutunu ziyaret etmeyi bıraktığı iddia ediliyor. 

8 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Times | Netanyahu: Çocuklarımız için aslanlar gibi savaşıyoruz

İsrail'de 7 Ekim katliamından kurtulanlar ve kurbanların aileleri dün saldırısının birinci yıldönümünde anmalar gerçekleştirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kendisini ziyaret eden ABD heyetine İsrail silahlı kuvvetlerinin “aslanlar gibi savaştığını” söyledi. Kabine toplantısında da “Çocuklarımız ve geleceğimiz için, 7 Ekim'de yaşananların bir daha yaşanmaması için bölgemizdeki güvenlik gerçekliğini değiştiriyoruz. Bir daha asla” ifadelerini kullandı. 


The Independent | Starmer tüm bunların nedeni olarak “kötü niyetli” İran'ı hedef alıyor...

Dünya 7 Ekim'in birinci yıl dönümünü anarken Britanya Başbakanı Keir Starmer, İran'ın, Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği ve o günden bu yana Orta Doğu'yu sarsan saldırıyı gerçekleştirmesi için donatmasından sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. 


The Wall Street Journal | İsrail’in 7 Ekim saldırısının yıldönümünde Tel Aviv hedef alındı

Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırısının yıl dönümünde Gazze, Yemen ve Lübnan’daki militanlar, Tel Aviv’i roket ve füzelerle hedef aldı. Bu saldırı, Ortadoğu’da çok cepheli bir savaşın tetiklendiği yorumlarına neden oldu.

İsrailli yetkililer, saldırıların engellendiğini ve roketlerin açık alanlara düşürüldüğünü ifade ederken, iki kişinin şarapnel parçalarıyla hafif yaralandığını açıkladı.


Al Arabiya | İsrail ordusu, Beyrut saldırısında Hizbullah karargâhının komutanını öldürdüğünü açıkladı

İsrail ordusu salı günü yaptığı açıklamada Hizbullah'ın karargâh komutanı Süheyl Hüseyin Hüseyni'nin Beyrut bölgesinde düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

Saldırılar, İsrail'in en yakın müttefiki olan ABD ile İran'ın petrol üreticisi Orta Doğu'da tam bir çatışmanın içine çekileceği korkusunu artırıyor.


The Moscow Times | Putin, güvenlik endişeleri nedeniyle Soçi'deki konutuna gitmiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, insansız hava aracı saldırısı korkusu nedeniyle Rusya'nın Karadeniz tatil beldesi Soçi'deki konutunu ziyaret etmeyi bıraktığı iddia ediliyor.

Putin, 2014 Soçi Olimpiyatları için yenilenmesinden bu yana Bocharov Ruchey konutunda yılda en az 30 gün geçiriyor ve muhtemelen Covid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde de orada kalıyordu.

"
"