Gündem

Narin'in gözaltında olmayan amcasından, 'kasten öldürmeden' tutuklanan kardeşine: Kesinlikle cezalandırılmalı

12 Eylül 2024 02:15

Narin’in gözaltına alınmayan amcası Erhan Güran, 'kasten öldürme'den tutuklanan kardeşi hakkında konuştu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi  Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi 19 gün sonra, daha önce aramalar yapılan Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış bir şekilde bulundu.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın anne, baba, amca ve ağabeyler dahil 24 kişi gözaltına alınırken, itirafçı Nevzat Bahtiyar ve köy muhtarı amca Salim Güran tutuklandı. 

A Haber'e konuşan Narin'in gözaltına alınmayan amcası Erhan Güran, "Bizim tek amacımız Narin kızımızın katilinin bulunup cezalandırılması" ifadelerini kullandı. Mehmet Geçgel'in "Bu sizin kardeşiniz olsa bile mi?" sorusunu ise "Kim olursa olsun. Hiç fark etmez, kesinlikle cezalandırılmalı" şeklinde cevapladı.

Önceki gün yaptığı açıklamada da itirafçı Nevzat Bahtiyar'la yaptığı son konuşmanın camide olduğunu söyleyen amca Güran, "Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadeleri çelişti, amcayı işaret etti: Salim Güran "Arif'in kızını öldürdüm, cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni öldürürüm" dedi

Erhan Güran

Diğer amca Rıza Güran da konuştu

Narin Güran’ın büyük amcası Ali Rıza Güran ise , bugüne kadar ortaya atılanların  yalan ve algı olduğunu öne sürdü.

Ali Rıza Güran “Muhtar olan amca Salih Güran’ın 200 bin lira verme vaadiyle Narin’in cesedini yok etmesini istediğini itiraf eden Nevzat B’nin “davayı yanlış yönlendirmeye çalıştığını” ileri sürdü. Türkiye gazetesindeki Yılmaz Bilgen imzalı habere göre, olayın ilk günden bu yana asli mecrasından saptırıldığını dile getiren Ali Rıza Güran, şunları söyledi:

“Kur’ân kursu, İslam üzerinden işlenen cinayet farklı odaklar tarafından siyaset malzemesi yapılmaya çalışılıyor. Narin’i arama dönemi bir yığın yalan ve yönlendirme ile karşı karşıya kaldık.

Çocuğumuz şu an ifadesi ile en çok konuşulan Nevzat B’nin evinin köşesi. O noktadan sonrası muğlak. Şimdi onun ifadeleri baz alınarak mutlak bir sonuç üretme çabası doğru değil. Belirli konularda bu şahıs davayı yanlış yönlendirmeye çalışıyor.

Devletimiz gerçeği mutlaka ortaya çıkaracak. Aileden ya da dışarıdan bu cinayete karışan kim varsa hepsi cezalandırılsın. İlk andan itibaren yapılan yayınlar, paylaşılan iddialar ve yazılar, haberler yüzde 90 yalan ve algı üzerine kurulu. Belirli çevreler bilerek hadiseyi Kur’ân kursu, İslam ve kutsal değerler üzerinden istismar ediyor.”

İtirafçı Nevzat Bahtiyarİtirafçı Nevzat Bahtiyar

 

 

"
"