Gündem

Müzisyene saldırı davasında tartışmalı cezanın gerekçesi açıklandı: Saldırgan şüpheden yararlandı

Mahkeme ayrıca, sanığın spor eğitmenliği yapmış olması ve mesleki kabiliyetlerini suçta kullanmış olması nedeniyle iyi hal indirimi uygulanmadığını açıkladı

05 Ağustos 2024 09:43

Ankara’da 15 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen saldırı olayında, sanık Bilge Kaan Korkmaz'a verilen 4 yıl 3 aylık hapis cezasının gerekçesi kamuoyu ile paylaşıldı. Olay, Piiz grubunun bir eğlence mekanında gerçekleştirdiği konser sonrası yaşandı. Grubun davulcusu Mehmet Dudarık ve çocukluk arkadaşı Oğuzhan Oğuz, mekanda kalmaya karar verdi ve bu sırada yan masadaki müşterilerle "ayağa basma" meselesi yüzünden tartışma yaşandı.

Tartışmanın dışarı taşması üzerine, spor akademisi mezunu olan Korkmaz, Dudarık'ı ağır şekilde darp etti. Bu saldırı sonucu Dudarık hayati tehlike geçirerek uzun süre hastanede kaldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açtı ve 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

Ancak, Ankara 65. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Korkmaz'a haksız tahrik indirimi uygulayarak toplamda 4 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin aktardığına göre, mahkeme, mekanda gerçekleştiği iddia edilen "ayağa basma" olayının görüntülerde tespit edilememesini ve bu durumda haksız tahrik şüphesi oluştuğunu belirtti. Bu şüphe, "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereğince lehe yorumlandı ve cezada indirim yapıldı.

Mahkeme ayrıca, sanığın spor eğitmenliği yapmış olması ve mesleki kabiliyetlerini suçta kullanmış olması nedeniyle iyi hal indirimi uygulanmadığını açıkladı. Müştekilerin avukatı Nedret Gültekin Usta, verilen bu karara itiraz ederek 22 Temmuz'da istinaf başvurusunda bulundu. 

"
"