Politika

Dervişoğlu'ndan "yeni anayasa" çıkışı: Devlet ve millet düşmanlarına cesaret verecek, bundan beslenecekler

12 Ekim 2024 02:30

T24 Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Anayasa üzerinden başlatmak istedikleri tartışmalarla hem kendilerine hareket alanı yaratacaklar hem de devlet ve millet düşmanlarına cüret ve cesaret verip, siyaseten bundan beslenecekler" dedi.

Gündemden düşmeyen yeni anayasa tartışmaları, muhalefetten tepki almaya devam ediyor. Daha önce Özgür Özel'in "Anayasa’ya uyulmuyorken yeni Anayasa yapsanız ne olur, yapmasanız ne olur?" diyerek tepki gösterdiği yeni anayasa fikrine Dervişoğlu, geçtiğimiz günlerde bu tür tartışmaların Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha başkanlığını uzatmak için yaptırıldığını ifade etmişti. Dervişoğlu bu kez sosyal medya hesabından gündemdeki yeni anayasa tartışmalarına dair sert bir açıklama yaptı.

Dervişoğlu'ndan "yeni anayasa" açıklaması: "Erdoğan nasıl bir daha kazanır tartışmasında biz yokuz

Dervişoğlu'nun paylaşımının tam metni şöyle:

"Bunların içinden çıktığı siyasi geleneğin; devlet, millet ve vatan tanımı yoktur. Düşmanı oldukları ve yıllarca yönetmelerine rağmen bir türlü barışamadıkları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm değerlerine ve kurumlarına hasımdırlar. Anayasa üzerinden başlatmak istedikleri tartışmalarla hem kendilerine hareket alanı yaratacaklar hem de devlet ve millet düşmanlarına cüret ve cesaret verip, siyaseten bundan beslenecekler. Bu oyuna düşmeyeceğiz! Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. NOKTA!"


"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'

 
"
"