Gündem

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal: İlk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım

"Partimizi, iktidarın örselediği, sorunlara boğduğu seçmen tablosunun genel tercihinin odağına konumlandırmak, iktidar yürüyüşümüze güçlü bir ivme kazandırmak için, 32 yıllık deneyim ve birikimimi partimin ve partilimin hizmetine sunacağım"

04 Ekim 2024 07:35

T24 Haber Merkezi

CHP'li Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 26 Eylül 2024 günü sosyal medya hesaplarından yayımladığı açıklamada "...Vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım," dedi. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bu açıklaması hakkında Ümit Uysal'la görüştü. Zeyrek, Uysal'ın "Demokratik hakkımı kullanarak olağan ya da olağanüstü seçimli ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım," dediğini aktardı. 

"32 yıllık deneyim ve birikimimi partimin ve partilimin hizmetine sunacağım"

Zeyrek'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Özellikle de "CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili, bilgili, inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir" ifadesini...

Uysal, lafı dolandırmadı ve şu yanıtı verdi:

"Partimizin toplumun üzerinde ittifak ettiği tamamen ülkenin sorunlarına odaklı bir çatıya dönüşmesi gerekiyor. Mevcut sistemde iktidara gelmemiz için yüzde elliyi geçmemiz gerekiyor, Parlamento çoğunluğunu almamız için takriben yüzde 46-47 oya ulaşmamız lazım...

Olası adayımızın kimliğini tartıştırmak yanlış olduğu gibi, salt adayın popülaritesine veya o partiden, bu partiden gelecek oylara bel bağlamak da doğru değil.

Partimizi, iktidarın örselediği, sorunlara boğduğu seçmen tablosunun genel tercihinin odağına konumlandırmak, iktidar yürüyüşümüze güçlü bir ivme kazandırmak için, 32 yıllık deneyim ve birikimimi partimin ve partilimin hizmetine sunacağım.

Demokratik hakkımı kullanarak olağan ya da olağanüstü seçimli ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağım."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Uysal'ın 26 Eylül'de X hesabından yaptığı açıklama şöyle: 


 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

 

"
"