Gündem

Murat Yetkin: Zafer sadece İngiliz, Fransız, İtalyan ordularına değil, işgalcilerle uzlaşan Halife Sultan ve yandaşlarına karşı kazanıldı

30 Ağustos 2024 11:28

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın son perdesi olan Büyük Taarruz'un kutlandığını belirterek, "Zafer sadece işgalci İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan, Gürcü ve Ermeni ordularına karşı kazanılmakla kalmadı. Bu işin askeri yönüdür. Zafer aynı zamanda işgalcilerle uzlaşan Halife Sultan ve yandaşlarına karşı kazanıldı. Evet, aynı zamanda bir iç savaştı. Millet Meclisi orduları işgalcilere karşı savaşırken bir yandan da cephe gerisinde onları sırtından hançerlemek için yeşil bayrak açıp cihat ilan edenlere karşı da savaştı ve kazandı" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk kez 2022'de İsmet İnönü için olumlu cümle kullandığına işaret eden Yetkin, "Birkaç ay önce siyasi İslamcıların hep değersizleştirmeye çalıştığı, İnönü’nün imzaladığı 1936 Montrö Sözleşmesi sayesinde Rusya’nın Ukrayna savaşında Türkiye’ye eşsiz bir diplomatik yer kazandırmıştı. Lozan Antlaşmasının 100’üncü yılı münasebetiyle, Erdoğan başkanlığındaki Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bildirisinde Lozan’ın övüldüğüne bile tanık olduk" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

"
"