Politika

Murat Yetkin: İsrail uykularımızı kaçırıyor mu, yeni göç dalgası yolda mı?

04 Ekim 2024 20:47

T24 Haber Merkezi

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ikinci kez dile getirdiği "İsrail'in hedefi Türkiye" söylemi ve ardından TBMM Başkanı Nurman Kurtulmuş'un CHP'nin "İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler" hakkındaki kapalı oturum çağrısına olumlu yanıt vermesinin ardından "İsrail uykularımızı kaçırıyor mu, yeni göç dalgası yolda mı?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan, "İsrail'in hedefi Türkiye" söylemini yineledi: Vadedilmiş toprakların ne olduğunu biliyoruz, Türkiye'ye meydan okunuyor

Erdoğan'ın "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında" sözleri | TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Özgür Özel'in "kapalı oturum" çağrısına olumlu yanıt

Yazısına, Türk bir iş insanının, “Uykularım kaçıyor. İsrail bize saldırır mı?” diye sorduğunu söyleyerek başlayan Yetkin, şöyle yazdı:

"...Tabii hem Erdoğan hem Kurtulmuş’un aynı şeyi söylemesi akla bu konuda, örneğin MİT kaynaklı bir devlet bilgisi de bulunduğunu da getiriyor. Konu 3 Ekim’deki Milli Güvenlik Kurulu’nun da gündemindeydi.

CHP ve İYİ Parti de “Ulusal güvenliğe tehlike varsa biz de bilelim” diye TBMM’de kapalı toplantı istiyorlar. Açık ve yakın tehlike varsa bizim de hakkımız bilmek.

Dolayısıyla iş insanının, aynı zamanda Başkomutan olan Cumhurbaşkanının “İsrail vatanımıza göz dikiyor” demesi üzerine “İsrail bize saldırır mı?” diye sorması da haklı, “Uykularım kaçıyor” diye kinaye yapması da."

"Gözlerini Türkiye’den çok İran bürümüş durumda"

"Doğrusu İsrail’de Allah’ın kendilerine bir kısmı Türkiye’nin, Mısır’ın, Suriye’nin bazı bölümlerini, Filistin, Ürdün ve Lübnan’ın tamamını söz verdiğine inandıkları için oraları da İsrailoğullarına hak gören fanatikler var; bunların bir kısmı da şu anda Netanyahu hükümetinde" ifadelerini kullanan Yetkin, "Gözlerini Türkiye’den çok İran bürümüş durumda" dedi.

İsrail’in Lübnan’a harekâtının Lübnan’dan Suriye’ye bir göç dalgası başlattığını yazan Yetkin, konuştuğu yetkililerin henüz ciddi bir göç riski olmadığını, gelen nüfusun ise Türkiye’ye girmeden, güvenli bölgelerde tutulması için önlem aldıklarını söylediğini aktardı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır.

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

 

"
"