Gündem

Murat Yetkin: Instagram olayının iç yüzü ve Erdoğan'ın hepimize yapabileceği iyilik

06 Ağustos 2024 08:48

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Instagram'ın kapatılmasıyla AKP'nin kendisini ikilemde bıraktığını belirterek, "Öyle ki yasağı sürdürse siyasi ve ekonomik kaybı artacak ama Instagram pes etmeden yasağı kaldırırsa bu defa da istediğini yaptıramamış olacak. Yasakçı anlayış ekonomik krizden çıkma çabalarına mı yarıyor, AK Parti’nin 31 Mart seçimleri ardından toparlanmasına mı yarıyor, yoksa Türkiye’nin demokrasi karnesine mi?" diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın etrafında kavgadan değil uzlaşmadan yana insanlara kulak vermesi gerektiğini kaydeden Yetkin, "Siyaset ve ekonomi dünya çapında bir krizin eşiğinde. Savaşların yayılma endişesi üzerine bir de şimdiden “Kara Pazartesi” endişesi doğuran borsa ve finans krizi dalgası geliyor.

Ağır dış politika ve güvenlik sorunlarıyla boğuşurken içeride baskı ve yasaklarla siyasi atmosferin daha da keskinleşmesi mi, yoksa muhalefetle siyasi diyalogun korunması mı daha doğru olur? Kavgacılara mı, uzlaşmacılara mı daha çok kulak vermesi gerektiğinin yanıtı da burada. Instagram yasağı bunun sadece bir örneği ama yeterince uyarıcı" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

"
"