Gündem

Murat Yetkin: CHP'nin önündeki en yaşamsal sorun, İmamoğlu'na siyaset yasağı da içeren davanın sonucudur

09 Eylül 2024 11:09

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, CHP'nin 6-8 Eylül Tüzük Kurultayı'na dikkat çekerek, "Şu anda CHP’nin önündeki en yaşamsal sorun, İmamoğlu’na siyaset yasağı da içeren davanın sonucudur. Ama CHP içinde, açık konuşmak lazım hem Kılıçdaroğlu taraftarları içinde İmamoğlu’nun siyasetten yasaklanmasına timsah gözyaşı döküp sevineceklerin bulunduğu artık görünüyor. Olacak iş değil; o cehennem fıkrası gibi CHP. Zebaniye ihtiyaç yok çünkü birileri çıkmaya çalıştıkça diğerleri kaynayan zift kazanına çekmeye çalışıyor" diye yazdı.

CHP'deki dengelerin İstinaf Mahkemesi'nin İmamoğlu kararına bağlı olduğunu belirten Yetkin, "CHP 2023 genel seçimini kaybettikten sonra yeni yönetimiyle 2024 yerel seçimlerinde büyük başarı kazandı. Ama sürekli bununla övünüp kendi içinde hesaplaşmalara devam etmek yeni başarıların garantisi değil.

Özel bir yandan İmamoğlu ve Yavaş’ı iki golcü, kendisini de penaltı çekmeye hevesi olmayan bir teknik direktör olarak tanımlıyor ama diğer yandan ekibinden bazılarının bu iki golcüye çelme takma çabalarına seyirci kalıyor. Yani CHP’nin durumu Türkiye gibi: tek kelimeyle iyi, iki kelimeyle iyi değil" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

"
"