Gündem

Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasını paylaştı

12 Eylül 2024 20:38

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ne kayıt sürecinde sahtekârlık olduğu iddialarının ardından İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasını paylaştı.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'ne kaydı sürecinde şaibeler olabileceğini iddia etmişti.

Atay, şunları söylemişti:

"İmamoğlu Kıbrıs'ta okudu, orayı kazandı. Oradan başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Sene 1987... İmamoğlu gitti İstanbul Üniversitesi'ne bambaşka bir bölüme geçti. Sen ya dikey geçiş yaparsın ya yatay geçiş yaparsın. Hem dikey hem yatay geçiş yapamazsın. Kıbrıs'ta okudu, Girne Amerikan'da okudu herhalde. Okuduğu bölümden mühendislikten İstanbul Üniversitesi'ne işletmeye geçti. O zaman Girne Amerikan Üniversitesi YÖK onaylı değil. İkinci sınıfta hiçbir şekilde, ÖSS'den aldığın puanla İstanbul Üniversitesi'ne gidemezsin Kıbrıs'tan kalkıp. Bir sahtekarlık var. Kıbrıs'ın üniversiteleri 1993'te geçti. Erdoğan'a sahtekar diyorlardı. Ben de diyorum ki sizin Cumhurbaşkanı yapacağınız adamın diploması sahte. Erdoğan'a söylediğiniz lafları yutun! İlkesizsiniz."

Atay'ın bu iddiası sonrası sosyal medya hesabından İmamoğlu’nun yüksek lisans diplomasını paylaşan danışmanı Murat Ongun, şu ifadeleri kullandı:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans (üniversite) diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca yüksek lisans belgesini de bilgi için sunarız."

Ongun'un paylaştığı İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması şöyle:

İBB de lisans diplomasını paylaşmıştı 

İBB Teyit hesabı da İmamoğlu'nun lisans diplomasını paylaşarak "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

"
"