Politika

Murat Kurum'dan eski kadroya ilk hamle: Özhaseki'nin kilit adamı görevden alındı

19 Temmuz 2024 08:31

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, görevinden alındı. Gürgen’in yerine 2018 yılından beri TOKİ Başkanı olarak görev yapan Ömer Bulut atandı. Görev değişikliği, bakanlığa yeni atanan Murat Kurum'un, eski bakan Mehmet Özhaseki’nin kadrosuna yönelik ilk ciddi hamlesi olarak yorumlandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bakan yardımcısı Vedad Gürgen, görevinden alındı. Gürgen’in yerine atanan Ömer Bulut, 2018 yılından beri TOKİ Başkanı olarak görev yapıyordu.

Bu değişiklik, yeni bakan Murat Kurum’un eski bakan Mehmet Özhaseki kadrosuna yönelik ilk ciddi hamlesi olarak yorumlanıyor. Bu değişiklikte Kurum’un aktif rol oynadığını belirtiliyor. Gürgen, Özhaseki’nin Hatay’daki temsilcisi, kilit adamı pozisyonundaydı. 

Rezerv alan konusunda yurttaşlarla sık sık karşı karşıya gelen Gürgen, hem depremzeler hem muhalefet tarafından “İnsani beklentilere duvar olmak” ve “Çözüm odaklı olmamak” ile eleştiriliyordu.

Kurum, yeniden bakan olması sonrasında ilk ziyaretini deprem bölgesi olan Hatay’a yapmıştı.

"
"