Gündem

Murat Ağırel: Menzil sözde din ile yoğrulmuş bir yapı, uyarıyorum yine aynı şeyler gelecek başımıza

15 Temmuz 2023 08:17

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, 15 Temmuz'a cüret eden FETÖ'nün AKP döneminde var olmasa da AKP döneminde devletin kılcal damarlarına bilerek ve isteyerek yerleştirildiğini belirterek, "AKP’de herkes “hocaefendi” diye methiyeler diziyor, görevde yükselmenin yolu olarak görüyor ve biat ediyordu. İş insanları işlerinin açılması için kapısında yatıyordu. Toplantılarına tüm bürokratlar gidiyor ve biat ediyordu.

Bizler uyarınca kumpaslar kurdular. Devlet yetkilileri uyarınca türlü iftiralarla emekli edildi, sürgün edildi. Sonra dediğimize geldiler. Peki akıllandılar mı? Hayır. Bunun örneklerini canlı canlı izliyoruz" dedi.

Ağırel, yazısında, Menzil cemaati şeyhi Abdulbaki Erol'un cenazesine on binlerce kişinin katıldığını, taziye için devletin üst kademesindeki isimlerin sıraya girdiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Menzil cemaati aynı FETÖ’nün gelişim süreci gibi bir holding.

Cemaat ait pırlanta şirketi var, petrol otomotiv şirketi, okulları, televizyon kanalları, radyoları, hastaneleri var. Sağlık sektöründe şirketleri var, kamu yararına çalışan izinsiz bağış toplayabilen dernekleri, vakıfları var. TÜMSİAD adında işadamları derneği var. Pazarlama şirketleri, alışveriş siteleri var. Turizm şirketleri var. Yani Semerkand Şirketler Grubu adı altında tam 17 şirketi var tarikatın. Ne güzel din değil mi? Sözde din ile yoğrulmuş bir yapı! Uyarıyorum yine aynı şeyler gelecek başımıza...

Yazının tamamı için tıklayın...

"
"