Medya

Murat Ağırel'e video ile ölüm tehdidi: "Öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor"

03 Eylül 2024 12:44

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, ölümle tehdit edildi. Ağırel, kendisine gönderilen ve içeriğinde maskeli bir şahsın yer aldığı videoyu paylaşarak, "Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor" dedi. 

Cumhuriyet yazarı, gazeteci Murat Ağırel, kendisine gönderilen bir video kaydı ile ölüm tehdidi aldı. Videoda, maskeli olarak kamera karşısına geçen şahıs, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini söylüyor.

Tehdit videosunu kişisel X hesabından paylaşan Ağırel, "Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor" dedi.

"Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum" diyen Ağırel, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor. Bu videoyu şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor.

Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir."

 


 

Ağırel: Evimin önünde sürekli birileri bekliyor, çöplerimi karıştırıyorlar

Gazeteci Murat Ağırel, Halk TV'de katıldığı 'Kayda Geçsin' programında evinin önünde sürekli birilerinin olduğunu ifade etmişti. Ağırel kendi çektiği görüntüleri paylaşarak "Otoparka kadar giriyorlar. Kapımın önündeki çöpler bile didik didik edilmiş. Benim evim ellerindeki kamera ile tespit edilmiş" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN-Gazeteci Murat Ağırel tehdit edildiğini iddia etti: Evimin önünde hep birileri var

 
 
 
 
 
 
"
"