Gündem

Mülakat çilesi devam ediyor: Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki şeffaflık sorunları

Memurlar ayrıca, sınav öncesinde verilmesi gereken eğitim materyallerinin yeterli bilgilendirme yapılmadan online olarak yüklendiğini belirtiyor

11 Ağustos 2024 11:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda yaşanan sınav krizi, memurlar arasında büyük rahatsızlık yaratıyor. Yazılı sınavda yüksek notlar alan birçok memur, sözlü mülakat sonucunda düşük not alarak başarısız sayıldı. Memurlar, yazılı başvurularına yanıt alamamaktan ve mülakat sürecinin şeffaflığı konusunda endişelerini dile getiriyorlar.

Sözlü mülakatların şubat ayında gerçekleşen yazılı sınav sonrası yapıldığı ve mülakatların objektif kriterlere dayanmadığı iddia ediliyor. Evrensel'in haberine göre, Memurlar, sınav sorularının adil ve eşit bir şekilde sorulup sorulmadığını bilmediklerini ifade ediyorlar. Ayrıca, sınavda başarısız olan memurların birçoğunun tesadüfen aynı notu aldığı belirtiliyor.

Bu süreç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda önemli bir görev değişikliğine de denk geliyor. Personel genel müdür yardımcısının sınav sonuçları açıklanmadan önce görevden alınması, memurlar arasında sınavın sonuçları üzerinde spekülasyonlara yol açıyor.

Memurlar ayrıca, sınav öncesinde verilmesi gereken eğitim materyallerinin yeterli bilgilendirme yapılmadan online olarak yüklendiğini belirtiyor. Bu durum, eğitim sürecinin de eksik olduğunu gösteriyor.

KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) temsilcisi, yaşanan haksızlıkların takipçisi olduklarını ve gerekli itirazları yapacaklarını ifade ediyor. İtirazlar sonuç vermezse, konunun mahkemeye taşınacağı belirtiliyor. Memurlar, mülakat sürecinde yaşanan keyfilik ve adaletsizliğe karşı tepkilerini dile getirirken, "Makam öyle uygun gördü" şeklindeki yanıtlarla karşılaştıklarını söylüyorlar.

"
"