Gündem

Alevler yerleşim yerlerine ulaşmış, bir mahalle boşaltılmıştı; Muğla'daki orman yangını kontrol altında

60 hektarlık ormanlık ve zeytinlik alan zarar gördü

08 Ağustos 2024 06:01

Muğla'nın Milas ilçesinin kırsal Sekköy Mahallesi’nde dün çıkan orman yangını kara ve hava ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Muğla Valisi İdris Akbıyık da 350 nüfusu olan 60 haneli Çakıralan Mahallesi'nin boşaltıldığını bildirmişti. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 60 hektarlık ormanlık ve zeytinlik alan zarar gördü.

Sekköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla Çakıralan köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. 60 haneli ve 350 nüfuslu köyde bir ahır zarar görürken, alevler bölgedeki mezarlığa kadar ulaştı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte, yangına uçak ve helikopter ile müdahale yeniden başladı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangının etrafının çevrildiği belirtildi.

Validen açıklama

Bölgede inceleme yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, gazetecilere, yangının saat 19.00 civarında kontrol altına alınmak üzereyken alevlerin Çakıralan köyü tarafına sıçradığını söyledi. Akbıyık, yangının çıkış nedeninin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, elektrik tellerinden kaynaklı olabileceğinin değerlendirildiğini dile getirdi.

"Sekköy’de başlayan yangın rüzgârın etkisiyle Çakıralan Mahalle'mize sıçradı"

Yangın bölgesinde incelemede bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da ilerleyen saatlerde basın mensuplarına şu açıklaması yaptı:

"Sekköy’de başlayan yangın rüzgârın etkisiyle Çakıralan Mahalle'mize sıçradı. Ormanlık ve zeytinlik alandan yangın meskun mahallere kaydı. Yangına karadan ve gece görüşlü helikopterlerle müdahale devam ediyor. Biz köyümüzü korumaya çalışıyoruz. Can ve mal kaybı olmasın diye arkadaşlarımız mücadele ediyorlar. Şu anda yangın belli ölçüde kontrol altına alınmış durumda, Sayın Valimiz burada işin başında ve kontrolünde. Çok acı bir yangın, maalesef bölgede çok büyük kayıp var. Yaraları saracağız vatandaşlarımızın yanındayız."

Yangın, sabah saatlerinde devam eden havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındı.

"
"