Spor

Mourinho'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ferdi Kadıoğlu sözlerine yanıt: En iyi oyuncuları kadroda tutmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıoğlu hakkında "Ferdi’nin de istikbaliyle oynamamak lazım" ifadelerini kullanmıştı

09 Temmuz 2024 01:04

Fenerbahçe'de sezon öncesi hazırlıklar Avusturya'nın Graz kentine bağliı Bad Waltersdorf kasabasında sürüyor. Kamptaki antrenmandan önce sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jose Mourinho basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talebi olan ve gitmek isteyen oyunculara kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek EURO 2024’te yıldızı parlayan Ferdi Kadıoğlu’nun satılmasına sıcak baktığını belirtmişti. Mourinho’ya futbolcu satışı konusu da soruldu. Teknik Adam "Başkanımız kulübümüzün gelişmesini istiyor. Bu da en iyi oyuncuları elimizde tutmak, satmamak demek" şeklinde konuştu.

Mourinho, "Kendimi çok motive hissediyorum. Hiçbir zaman olmadığım kadar motiveyim. Birçok oyuncumuz milli takımlarda. İçinde bulunduğumuz şartlar kolay değil. Çalışmalara takımın yarısıyla başladık. İki hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri başlayacak. En iyi şekilde çalisiyoruz" dedi.

Çalıştığım her takım bir meydan okumaydı

Fenerbahçe'de güzel bir yapı ve organizasyonla karşılaştığını aktaran Portekizli teknik adam "Benim için çalıştığım her takım bir meydan okumaydı. Burada çok güzel bir yapı ve organizasyonla karşıılaştık. Burada birçok Portekizli teknik adam çalıştı. Çok iyi bir sportif direktörümüz var. Milyonlarca Fenerbahçe taraftarına uzun süredir bekledikleri mutlulukları vermek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Jose Mourinho kulübün ilerlemesi için iyi oyuncuların elde tutulması gerektiğini ifade etti. Başkan Ali Koç'un bu konuda direkt mesaj verdiğini belirten Mourinho, "Başkanımız kulübümüzün gelişmesini istiyor, geriye gitmesini istemiyor. Bu da en iyi oyuncuları elimizde tutmak, satmamak demek. En öncelikli durum elimizdeki oyuncuların takıma geri dönmesi. Bu adım adım olacak. Bugün Szymanski ve Livakovic ilk idmana çıkacak. Çağlar ilk kez topla çalışacak. Milli takımdakiler tatillerine başladı. Tadic çarsamba dönüyor. Tabii bu iyi sebepten, Türk Milli Takımı çok iyi iş çıkardığı için. Transfer pazarında neler istediğimizi biliyoruz. Transfer pazarı hareketli ve pek çok takım ön eleme oynamayacak. İlk Lugano maçında muhtemelen en iyi durumda olmayacağız, ama ikinci maçta taraftarlarımız kazanmamız için bize yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

İlk ayrılan isim Serdar Aziz oldu

Yeni sezonda Jose Mourinho'nun takımda düşünmediği tecrübeli stoper Serdar Aziz sarı-lacivertlilerin kampından ayrıldı. Kulüp "2018-2019 sezonundan itibaren formamızı giyen Serdar Aziz, teknik direktörümüz Jose Mourinho ile görüşerek kamptan ayrılmıştı. Futbolcuya transfer görüşmeleri için izin verilmiştir" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'nin başka takımlarla transfer görüşmeleri yapmasi için izin verdiği Serdar Aziz, teşekkür mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli ekibin Avusturya'da gerçekleştirdiği kamptan ayrılan 33 yaşındaki stoper, sosyal medya hesaplarından yaptığı açiklamada, "Bilindiği üzere, 5 buçuk yıl formasını onurla giydiğim değerli kulübüm Fenerbahçe ile bugün yapmış olduğumuz son görüşmemizin neticesinde ayrılık sürecine girmiş bulunmaktayım. Bu süreçte göstermiş oldukları anlayış için saygıdeğer başkanım Ali Koç, kıymetli büyüğüm  ve teknik direktörümüz Jose Mourinho'ya ayrı ayrı teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN-Fenerbahçe'den ayrılan Serdar Aziz'den açıklama

Dominik Livakovic ve Sebastian Szymanski antrenmanlara dahil oldu

Mourinho'nun basın toplantısının ardından antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Koordinasyon alıştırmalarıyla devam eden idman, basına açık bölümde topla taktiksel çalışmayla sürdü. Antrenmana milli takımlarından dönen Dominik Livakovic ve Sebastian Szymanski de katıldı. Fenerbahçe, teknik direktör Mourinho'nun isteği üzerine kampta İsviçre liginde oynanan toplarla çalışmalarına devam ediyor. Sarı-lacivertliler UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda 23 Temmuz Sali günü deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano ile karşılaşacak. (Kaynak: 10Haber)

"
"