Gündem

Mobbinge karşı ses kaydı yapan polis memurunun disiplin cezası iptal edildi

Kayıt, hem adli hem de idari soruşturma açılmasına sebep olmuştu

19 Eylül 2024 08:31

Polis Haklarını Koruma Platformu, Kars İdare Mahkemesi'nin bir kararını "önemli" notuyla paylaştı. Platform, bir polis memurunun meslektaşları tarafından uygulanan mobbingi ispatlamak amacıyla gizlice ses kaydı almasının ardından açılan disiplin soruşturmasında verilen cezaların iptal edildiğini duyurdu.

Memur, ifade alma sırasında kendisine yönelik mobbing iddialarını desteklemek için ses kaydı yapmış, bu durum hem adli hem de idari soruşturmalara neden olmuştu. Ancak yapılan inceleme sonucunda, ses kaydının "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçunu oluşturmadığı ve disiplin suçu teşkil etmediği belirlendi.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memuru, soruşturma kapsamında alınan ifadesi sırasında, kendisine yönelik olarak uygulandığı iddia edilen mobbingi belgelemek için gizli ses kaydı yapmıştı. Bu kayıt, hem adli hem de idari soruşturma açılmasına sebep olmuştu. Ancak Kars İdare Mahkemesi, adli soruşturmada "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verilmiş, idari soruşturmada ise disiplin suçu oluşturmadığı sonucuna varılmıştı.

Yine de, polis memuruna meslek etik kurallarına uygun davranmadığı gerekçesiyle 16 ay uzun süreli durdurma cezası ve 5 ceza puanı verilmişti. Polis memuru, bu karara itiraz ederek mahkemeye başvurdu ve mahkeme, verilen disiplin cezalarının ve ceza puanlarının iptaline karar verdi.


 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?


 

 

"
"