Gündem

Mısır havayolu şirketlerini saat vererek uyardı: İran hava sahasına yaklaşmayın

07 Ağustos 2024 21:21

Mısır, İran'ın İsrail'e saldırabileceği endişesiyle Perşembe günü erken saatlerde havayolu şirketlerine 3 saat süreyle İran hava sahasından uzak durmaları talimatını verdi.

Uçak pilotlarını bir uçuş rotası boyunca veya uçuşu etkileyebilecek bir konumdaki potansiyel tehlikelere karşı uyarmak için bir havacılık otoritesine yapılan bir bildirim olan NOTAM, talimatın TSİ 04:00-07:00 arasında geçerli olacağını söyledi.

Yapılan uyarıda "Tüm Mısırlı taşıyıcılar Tahran üzerinde uçmaktan kaçınacaktır. Söz konusu bölge üzerinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecektir" denildi.

TIKLAYIN: "ABD istihbaratı, İran ve Hizbullah'tan İsrail'e iki dalga halinde saldırı bekliyor"

TIKLAYIN: İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Siyonistlerin küstahlığı cevapsız kalmayacak

İsrail, geçen hafta Hamas'ın siyasi şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından olası bir İran saldırısına karşı yüksek askeri alarm durumunda. Hamas ve İran İsrail'i Haniye suikastını gerçekleştirmekle suçlarken, Tel Aviv sorumluluğu doğrudan üzerine almadı.

Lübnanlı grup Hizbullah da üst düzey komutanı Fuad Şükr'ün 30 Temmuz'da Beyrut'ta bir hava saldırısında öldürülmesinin ardından İsrail'i misilleme yapmakla tehdit etti. 

 

"
"