Dünya

Millî parkta kaybedilen kedi, bin 287 kilometre yürüdü; 2 ay sonra ailesine kavuştu

Çift, diğer evcil hayvan sahiplerini de evcil hayvanlarını sonsuza dek kaybetmemek için takip cihazı takmaya çağırdı

21 Eylül 2024 11:19

T24 Dış Haberler

ABD'nin California eyaletinde bir çift, kedilerini kaybetti ve ondan iki ay boyunca haber alamadı.  Benny ve Susanne Anguiano çifti kedilerini kaybettikleri Yellowstone Millî Parkı'ndan tam bin 287 kilometre uzaklıktaki Roseville'de kayıp kedileri Rayne Beau'yu buldu. 

Çift, haziran ayında millî parkta kamp yapmaya gitmiş ve burada kedileri, karşılaştığı bir başka hayvan tarafından korkutulmuştu. Rayne Beau ağaçların arasına kaçtı ve onu 60 gün boyunca bir daha görmediler. Yolculuk boyunca her gün onu aradılar, geri dönmesi umuduyla ödüller ve oyuncaklar koydular ama başarılı olamadılar.

Susanne Anguiano, "Kamptan onsuz ayrılmak zorunda kaldık. O gün en zor gündür çünkü onu terk ediyormuşum gibi hissettim" dedi. 

Rayne Beau'nun çipi işe yaradı. Çift, bir evcil hayvan takip hizmeti olan Pet Watch'tan, kedilerinin Roseville'de Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği'nin yerel şubesinde bulunduğunu belirten bir mesaj aldı. Bir kadın Rayne Beau'yu sokakta tek başına bulmuş ve barınağa getirmişti.

Susanne Anguiano kedileri Rayne'nın gerçekten tükenmiş olduğunu ve daha ileri gitmek için fazla enerjisi kalmadığını söyledi. 

Rayne Beau'nun Yellowstone'dan Roseville'e kadar bin 287 kilometreyi tam olarak nasıl kat ettiği bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

Çift, diğer evcil hayvan sahiplerini de evcil hayvanlarını sonsuza dek kaybetmemek için takip cihazı takmaya çağırdı.

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

"
"