Spor

Milli okçulardan mobbing iddiaları hakkında açıklama: Yapılan açıklamalar gerçek dışıdır

17 Ağustos 2024 18:03

Okçuluktaki tartışmaya Paris 2024'te mücadele eden Milli sporcular da dahil oldu. Klasik Yay Erkek Milli Takımı'ndan Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Abdullah Yıldırmış konuyla ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı. Bireysel olarak mücadele veren Elif Berra Gökkır da Erkek Milli Takımı'nın yaptığı paylaşımını yayımladı.

Türkiye’nin son dönemlerde yükselişte olduğu bir spor olan okçuluk bugünlerde başarılardan çok mobbing iddialarıyla anılıyor. Geçmişte milli formaya hizmet veren Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun’un dile getirdiği iddialar ve Cumhuriyet’ten Barış Pehlivan’ın köşe yazısı sonrası gelişen süreçte yeni bir gelişme yaşandı. Paris’te Türkiye’yi okçuluk branşında temsil eden dört isim; Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’in yanı sıra tartışmaların odağındaki Elif Berra Gökkır da sürece dahil oldu.

TIKLAYIN- Milli Okçu Çoşkun: Türkiye'de kadın sporcu olmak, erkekler olunca kadınlara duvara dönerek oturmasını söyleyen antrenörler olduğu için zor

Erkekler takım mücadelesinde Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer üçlüsü sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları ortak açıklamayla süreci yalanladı. Yasemin Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun’un sözlerini ‘iftira’ olarak tanımlayan bu açıklamayı ilerleyen dakikalarda Elif Berra Gökkır da paylaştı. İşte  Türkiye'yi Paris 2024’te temsil eden Milli okçuların yayımladıkları ortak metin:

“İki eski sporcunun günlerdir yaptığı iftiralarla dolu paylaşım ve açıklamalar ile Türk Okçuluğunu ve Türk Okçuluk Antrenörlerini karalama çalışmaları artık tahammül gücünü aşan bir boyuta ulaşmıştır. Yakın zamanda yapılacak olan seçimler için kendini kullandırmaktan ve kariyerlerini mahvetmekten çekinmeyen bu iki sporcunun Türk Okçuluğu hakkında yaptığı açıklamaların gerçek dışı olduğu herkesin malumudur. Türk Okçuluğuna gönül vermiş kişiler olarak bu paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği bildirmek isteriz.”

Paris 2024’ün sona ermesinin ardından bu iddiaları ortaya atan Yasemin Anagöz’ün spora ara verdiği ve Temmuz 2022’den beri herhangi bir uluslararası müsabakada yarışmadığı, Gülnaz Büşranur Coşkun’un ise dünya sıralamasında 214’üncü basamakta yer aldığı biliniyor.

Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden Elif Berra Gökkır ise aynı sıralamada 21’inci sırada yer alıyor. Elif Berra’nın ilk basamağında yer aldığı Türkiye Kupası sıralama atışlarında ise Gülnaz Büşranur 49’uncu sırada yer almıştı.Türkiye Kupası’na iki sporcunun iddialarını aksine her yaştan okçu katılım sağlamıştı.

TIKLAYIN-Barış Pehlivan, milli okçuların mektubunu yayımladı: Bizi ekarte edip Okçular Vakfı’ndan tek bir sporcunun gitmesini tercih ettiler


"
"