Gündem

Tayfun Kahraman'a "kelepçeli işkence" yapıldığı açıklamasının ardından, sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı!

Meriç Kahraman, bu olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, sorumlulara ve yaşananlara dikkat çekmişti

30 Ağustos 2024 12:08

Gezi Parkı Davası'nda 18 yıl hapse mahkûm edilen Tayfun Kahraman, MS hastalığı nedeniyle yapılan rutin nöroloji kontrolü sırasında kolluk kuvvetlerinin saatlerce süren "kelepçeli işkence"sine maruz kaldı. Bu durumu eşi Meriç Demir Kahraman, sosyal medyadan duyurdu. Tepki çeken olayın ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise idari soruşturma başlattı.

Meriç Kahraman, MS hastası olan eşi ve Gezi davası tutuklusu Dr. Tayfun Kahraman'ın sağlık kontrolü sırasında işkenceye maruz kaldığını duyurdu. Şehir plancısı Tayfun Kahraman'ın, rutin nöroloji kontrolüne giderken, kolluk güçleri tarafından altı buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu ve bu durumun bileklerindeki kan akışını durduracak seviyede yaralara neden olduğunu belirtti. Meriç Kahraman, bu olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, sorumlulara ve yaşananlara dikkat çekti.

TIKLAYIN - Meriç Kahraman duyurdu: "Eşim Tayfun Kahraman MS hastalığı kontrolüne giderken kelepçeyle 6,5 saat fiziki zarar verildi, tehdit edildi; özgürlüğümüzü aldınız ama haysiyetimize dokundurmayız!"

Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman'ın 2015 yılında teşhis edilen MS hastalığı ile mücadele ettiği ve bu süreçte yaşananların insan hakları ihlâli olduğu vurgulandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da etiketlediği sosyal medya paylaşımında, kolluk güçlerinin doktor muayenesinde bulunmalarının yasak olmasına rağmen muayenehaneden çıkmadıklarını, bu durumun hukuka aykırı olduğunu ve ilgili personelin "talimat alarak" hareket ettiğini iddia etti

Gerçek Gündem'den Altan Sancar'ın haberine göre, Meriç Kahraman'ın yaptığı açıklamaların ardından, Dr. Tayfun Kahraman'a "kelepçeli işkence" yaptıkları öne sürülen kişiler hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma , Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise idari soruşturma başlatıldı.

"
"