Politika

Mehmet Tezkan: Erdoğan, yastığa başını koyduğu zaman, alnı secdeye değdiği anda, kendiyle vicdanıyla baş başa kaldığı dakikalarda ne düşünüyor?

"Pirzolanın adını, çileğin kokusunu bilmeyen çocukları görünce de mutluyum, gururluyum doğru işler yaptım diyor mudur?"

14 Ağustos 2024 09:25

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 yıllık iktidarını ve bu süreçte Türkiye'nin içine düştüğü durumu eleştirel bir bakış açısıyla yazdı. Tezkan, Erdoğan'ın iktidarı boyunca elitler ve çıkar gruplarıyla kurduğu ilişkiler üzerinden mutluluk ve gurur duyduğunu öne sürerken, Türkiye'nin genel durumunu ve özellikle ekonomik ve sosyal adaletsizlikleri göz ardı ettiğini belirtti.

Tezkan, Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin iktidarı boyunca, karşılaştığı manzaradan memnun olup olmadığını sorguladı. İktidarın, milleti fakirleştirdiğini, ülkeyi göçmen deposu haline getirdiğini ve irrasyonel politikalarla ekonominin dengesini bozduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın stratejik hatalarla Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu zayıflattığını ve gençlerin ülkeden kaçışını tetiklediğini vurguladı.

"AKP’ye sırtını dayayan kitleye bakınca, ihale alan, çifte maaşla devlette çalışan, bal tuttuğu için parmak yalayan kitleyi görünce mutludur…

Parası olup fırsatları ranta çeviren ülkenin tepesindeki yüzde 10’la temas kurunca gururlanıyordur, mutludur…

Ama Türkiye’nin tamamına bakınca; pirzolanın adını, çileğin kokusunu bilmeyen çocukları görünce de mutluyum, gururluyum doğru işler yaptım diyor mudur?

14 Mart 2003 tarihinde Başbakan oldu. 14 Ağustos 2024’teyiz. 20 yılı aşkın süredir bizi yönetiyor.

Halimiz ne?

Perişanlık…

Çok merak ediyorum yastığa başını koyduğu zaman, alnı secdeye değdiği anda, kendiyle vicdanıyla baş başa kaldığı dakikalarda ne düşünüyordur?..."

Mehmet Tezkan'ın "22 yıldır yönetiyor, Erdoğan mutlu mu?" başlıklı yazısının okumak için tıklayın.

 

 

"
"