Politika

Mehmet Tezkan: Erdoğan'ın asıl yorulan kendisi, kimse ona bunu söyleyemiyor

"Faizi indirin dedi olmadı, faizi çıkarın emri verdi hayırlara vesile olmadı, Türkiye savruldu"

15 Ağustos 2024 08:24

Halk TV yazarı Mehmet Tekzan,bugünkü köşesinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin 23. kuruluş yıl dönümünde yaptığı uzun konuşmayı eleştirdi ve "Erdoğan partisinin 23. kuruluş yıl döneminde yorulan gitsin dedi. Ayak bağı olmasın dedi… Ama farkında değil, yorgun olan kendisi... Son zamanlarda sağlıklı karar alamıyor… Bir yaptığının kısa bir süre sonra tam tersini yapıyor…" dedi.

Tezkan, Erdoğan'ın son dönemde sağlıklı kararlar alamadığını, çelişkili talimatlar verdiğini ve bu durumun Türkiye'yi ekonomik ve siyasi bir belirsizliğe sürüklediğini vurguladı.

Ayrıca, Erdoğan'ın mikro yönetim tarzının, ülkenin her köşesine kadar nüfuz ettiğini ve bu yoğun çalışma temposunun onu fiziksel ve zihinsel olarak yorduğunu belirtti.

"Herkesin üzerinde uzlaştığı tek konu var; beğenin beğenmeyin Erdoğan çok çalışkan… Gece yarılarına kadar çalışıyor. Memleketin her meselesiyle ilgileniyor. Ne diyeyim; İstanbul’daki kupon arazilerin satışı bile radarında…En ücra köşedeki ilçe milli eğitim müdürünü, sağlık müdürünü, polis müdürünü kendi belirlemek istiyor…

Bu tempoya can mı dayanır…

İster istemez yoruldu…

Faizi indirin dedi olmadı, faizi çıkarın emri verdi hayırlara vesile olmadı. Farkında değil ama aldığı birbirine zıt bu iki karar nedeniyle Türkiye savruldu… İşsizlik patladı… Kasım/aralık aylarında zirve yapacak…"

Mehmet Tezkan'ın "Kimse Erdoğan’a ‘efendim siz de yoruldunuz’ diyemiyor!" başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

 

"
"