Gündem

Mehmet Tezkan: Diyanet'in Atatürk konusundaki tutumu, laiklik ilkesine açık bir meydan okumadır

"Atatürk’ü yok sayması Ulu Önderi aşağılama değil mi?"

02 Eylül 2024 08:15

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Atatürk'ün adının camilerde anılmaması talimatı verdiğini ve bu durumun laik bir devlet için bir beka sorunu oluşturduğunu belirtti. Tezkan, Erbaş'ın yıllardır imamlar aracılığıyla Atatürk düşmanlığını teşvik ettiğini ve bu durumun halkı Atatürk'e karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini ifade etti.

Ayrıca, Gaziantep'te yaşanan bir olayda, bir vatandaşın imama, Atatürk'ün ruhuna neden Fatiha okutmadığını sorması ve imamın "Diyanet'ten gelen hutbe metnini takip etmek zorunda olduklarını" söylemesi örneğini verdi.

Tezkan ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve bazı tarikatların, Türkiye'de laikliğe ve Atatürk'ün ilkelerine karşı olduklarını ve bu yüzden Atatürk'e karşı bir tavır sergilediklerini dile getirdi. Yazıda, Hüda Par'ın laiklik ilkesinin Anayasa'dan kaldırılmasını istediği ve Diyanet İşleri'nin benzer bir düşünce yapısına sahip olduğu belirtildi. Tezkan, bu tür düşüncelerin Türkiye'nin laik ve modern bir devlet yapısına zarar verdiğini vurguladı.

"30 Ağustos Cuma günü Atatürk’ün yine camilere sokulmaması… Taliban sevdalısı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın talimatıyla adının anılmaması…

Türkiye’nin beka sorunu olmaya başladı…

Çünkü Erbaş imamlar vasıtasıyla yıllardır Atatürk düşmanlığını körüklüyor, teşvik ediyor.

Oturduğu makamı kullanarak ülkenin kurucusunu yok sayıyor. İmamlara adını anmayın talimatı veriyor. Bu yaptığı halkı Atatürk’e karşı kin ve düşmanlığa tahrik değil mi?

Atatürk’ü yok sayması Ulu Önderi aşağılama değil mi?

Önüne gelen kişiye bu maddeden dava açan, gözaltı kararı veren savcılar, tutuklama kararı verip insanları hapse atan hakimler nerede?

Gaziantep’ te yaşanan basit bir olay değil. Cuma hutbesinde İmam Atatürk’ün adını anmayınca cami cemaatinden duyarlı bir vatandaş; Hamas Lideri Haniye için cenaze namazı kıldırdınız Atatürk’ün ruhuna neden Fatiha okutmadınız’ diye sormuş…

Haklı ve yerinde bir soru…

İmamın yerine camideki bir başka vatandaş yanıt vermiş; ‘Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz’..."

Mehmet Tezkan'ın "Diyanet, devletin beka sorunu oldu..." başlıklı yazısını okumak için tıklayın.

"
"