Politika

Meclis’te İYİ Partili Türkoğlu ile kavga etmişlerdi; MHP’li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı: "Beyninde kist olduğu anlaşıldı"

25 Temmuz 2024 19:59

TBMM’de vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren teklif görüşmesi sırasında İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay arasında arbede yaşanmıştı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin sabaha karşı süren görüşmeleri sırasında İYİ Partili Selçuk Türkoğlu ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay arasında gerginlik yaşandı.

Gazeteci İsmail Saymaz MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Halk TV'ye konuşan Saymaz, "Dün MHP'de Erkan Akçay'ın da olduğu bir gerilim yaşandı. Bugün kendisinin tansiyonu yükselmiş ve hastaneye kaldırıldı. Bu durum sonunca beyninde bir kist olduğu anlaşıldı. Hastanede tedavi altına alındı. Şu an bilinci açık" ifadelerini kullandı. 

 

İYİ Partili Türkoğlu'na "uyarı cezası" verildi

Teklifin maddeleri üzerine söz alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine AKP'li ve MHP'li milletvekilleri Türkoğlu'na sert tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.

Arada, İYİ Partili Türkoğlu ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay arasında tartışma yaşandığı için Meclis Başkanvekili Bozdağ, tüm partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme yaptı.

Görüşme sonrasında MHP sıralarına yürüyen Erkan Akçay ile İYİ Partili Türkoğlu arasında yeniden arbede yaşandı. Türkoğlu kendisine vurduğunu söylediği Akçay'a sert tepki gösterdi. Türkoğlu, araya giren milletvekillerince Genel Kurul Salonundan çıkarıldı.

Aranın ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, sarf ettiği sözler iç tüzüğe göre sükuneti ve çalışma düzenini bozma kapsamında olduğu gerekçesiyle İYİ Partili Türkoğlu'na uyarma cezası verdiğini bildirdi.

Bozdağ, komisyonun yerinde olmaması nedeniyle birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genel Kurul'da AKP'ye "Hırsız" diyen DEM Partili Ali Bozan'a tokat attı, vurarak üstüne yürüdü

 

Dün TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Genel Kurul'da DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da yaptığı konuşmada, "Hırsız AKP" dedikten sonra AKP sıraları ile DEM Parti sıraları arasında da tartışma çıktı. 

Bozan’ı AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ceketinden tutup çevirerek yere fırlattı. Yere düşen Bozan’ı bazı vekillerin tekme attığı görüldü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP’li vekiller, Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru gitmesini sağladı.

Bu sırada Meclis Ulaştırma Komisyon Başkanı olan Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ali Bozan’a doğru yürüyerek önce tokat attı, sonra yumruk atara vurmaya başladı. Bozan karşılık vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Karaismailoğlu, bu defa tekme ile Bozan’a vurdu. Bozan, kulise doğru giderken AKP’lilerin peşinden koştu. Arbede burada da devam etti. AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile CHP’li vekiller arasında da “Yerine geç, el kol hareketi yapma” tartışması yaşandı.

 


 


 

 

 

 

 

"
"