Eğitim

MEB, Nurcu çocuk kitabı yazarının eserinden esinlenerek çocuklara sunulacak bir proje hazırladı

08 Eylül 2024 07:42

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), çocuklara canlıları anlatmak için Allah'ın 99 ismini kullanarak "Esma-i Hüsna Ansiklopedisi" adlı bir gösterim serisi başlattı. Bu serinin amacı, öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve onlara yaratıcıyı tanıtmak olarak belirlendi. Proje, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ve içerik olarak Nurefşan Çağlaroğlu'nun yazdığı aynı adlı çocuk kitabından esinlenildi.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Nurefşan Çağlaroğlu, Nur Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve bu cemaatin çocuklara yönelik yayınlarında aktif rol alan bir yazar. Çağlaroğlu aynı zamanda "Dost FM" radyo kanalında "Çocuk Kalpli Kitaplar" adlı programı hazırlıyor.

MEB'in sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan ilk üç gösterim, Allah'ın isimlerini çeşitli doğa olayları ve canlılarla ilişkilendirerek çocuklara sunuyor. İlk gösterimde "Rahman" ismi, yağmur damlaları aracılığıyla işlenerek, yağmurun Allah'ın rahmet ve bereketini yansıttığı vurgulanıyor. İkinci gösterimde "Kuddüs" ismi, denizlerin temizlenmesine yardımcı olan karidesler üzerinden anlatılıyor. Gösterim, karideslerin temizlik kabiliyetlerini Allah'ın kusursuzluğu ve temizliği sevmesiyle bağlantılı olarak sunuyor. Serinin üçüncü bölümünde ise "Basir" ismi, baykuşların gelişmiş işitme ve görme yetenekleri üzerinden ele alınıyor ve Allah'ın her şeyi görebilen ve duyabilen özellikleriyle paralellik kuruluyor.

"
"