Gündem

Marmara Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınıyor: Göztepe ranta açılacak

12 Ağustos 2024 09:54

Marmara Üniversitesi'nin Göztepe Kampüsünde yer alan bazı bölümleri ve Kartal'daki fakültelerin Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınması öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Göztepe yerleşkesindeki dört ve Kartal’daki fakültelerin Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınacağını açıkladı.

Göztepe yerleşkesinde yer alan Atatürk Eğitim Fakültesinin, İktisat Fakültesinin, İşletme Fakültesinin ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin ve Kartal’da yer alan Finansal Bilimler Fakültesinin Maltepe Başıbüyük yolunda yer alan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınmasına tepki gösteren öğrenciler sosyal medya üzerinden, “Bu yıl fakültemizi şehirden çok uzak bir kampüse taşıyorlar sırf Göztepe’yi ranta açabilmek uğruna. Zaten öğrenciler olarak barınma problemi yaşıyoruz. Buna ek olarak ulaşım problemi de yaşayacağız. İşletme öğrencileri olarak boyun eğmiyoruz, sesimizi duymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi ile Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi arasında araçla 13-17 km arası mesafe var. Yerleşkeye otobüslerle veya M4 metro hattındaki Küçükyalı durağında inerek otobüs aktarması ile ulaşımın sağlanıyor. Metrodan inerek yerleşkeye gitmeye çalışan bir kişinin 25-30 dakika yürümesi gerekiyor. Öğrenciler Maltepe Yerleşkesi’nde çektikleri video ile şu sorunlara değindiler: “Okul çok büyük, bir ucundan bir ucuna yürümek çok zor. Okulda ring yetersiz. Okulun birçok yeri inşaat halinde, derslikler nasıl bilmiyoruz.”

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre, Göztepe yerleşkesinden, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesi’ne üniversitenin geçen yıl yayımladığı verilere göre yaklaşık 11 bin 822 öğrenci geçecek.

Ayrıca Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı’ndan yer alan yerleşkesinin arsası ihale ile DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı’na verilmişti. Holding, bahsi geçen arsaya “Nişantaşı Koru” adıyla lüks daireler yaparken senelerdir bu duruma tepki devam ediyor.

"
"