Kültür-Sanat

Macar-Türk Kültür Yılı'nda Macaristan Büyükelçiliği'nden “Berrak Semalar, Fırtınalı Zamanlar” sergisi

19-20. yüzyıl Macar sanatçılarının tablolarından oluşan seçkinin sergisi, 26 Ağustos'a kadar Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

10 Temmuz 2024 19:11

Macaristan Büyükelçiliği, Macaristan’ın Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığını altı aylığına devralması sebebiyle Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde, 7 Temmuz'da kültürel açılış programı düzenledi. Gábor Kovács’ın özel koleksiyonundan oluşan “Berrak Semalar, Fırtınalı Zamanlar” başlıklı resim sergisinin açılışına, Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, Türkiye Büyük Millet Meclisi AB Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gábor Csaba, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Erkan Tarhan katıldı. 

Gábor Kovács’ın özel koleksiyonundan oluşan “Berrak Semalar, Fırtınalı Zamanlar” resim sergisi açıldı. Açılışta, Macaristan’ın en önde gelen koleksiyoncusu ve Macar kültürünün destekçisi Kovács, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Tarhan, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Csaba, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Kayatürk ve Macaristan Büyükelçisi Mátis konuşma yaptı.

Konuşmasında, AB Macar Dönem Başkanlığının genel hedeflerine değinen Müsteşar Yardımcısı Csaba, dünya ekonomileri arasında bağlantı, rekabetçilik, tarım politikası, AB genişleme politikası, yasa dışı göçle mücadele, savunma politikası, demografi sorunlarına çözüm arayışları konularına değindi. Büyükelçi Mátis de altı aylık dönem başkanlığı sırasında, Türkiye ve AB arasındaki diyaloğa yardımcı olmaya odaklanacaklarını, bu çerçevede üst düzey diyalogları, Gümrük Birliğinin güncellenmesini ve de vize serbestisini destekleyeceklerini ifade etti.

Macaristan’ın AB Dönem Başkanlığı kültürel açılış programının ikinci bölümünde 100. yaşını kutlayan Budapeşte Operet Tiyatrosu, dans ve orkestra sanatçılarının Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu sahne üzerindeki Bozkurt’un altında sunduğu başarılı gala performansı Ankaralı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

19-20. yüzyıl Macar sanatçılarının tablolarından oluşan sergi 26 Ağustos'a kadar Resim ve Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

"
"