Sağlık

M çiçeğinin en çok görüldüğü ülke Kongo'ya giden turist sayısında artış

19 Ağustos 2024 20:27

Maymun çiçeği virüsünün en fazla görüldüğü Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne giden turist sayısında azalma olmadı. Aksine Kongo’ya giden vatandaşların sayısında artış gözüktü. Londra, İstanbul ve Washington gibi şehirlerden, Kongo'ya giden ve gelen uçaklarda yer bulmakta da zorluklar yaşanıyor.

Dünya'nın gündemine bomba gibi düşen m çiçeği virüsü, şu ana kadar 500 kişinin ölümüne sebep olurken, 15 binden fazla kişi de hastanede tedavi altına alındı. Maymun çiçeği virüsünün Avrupa ülkelerinde de görünmesi sonrasında Dünya Sağlık Örgütü 'Küresel Acil Durum' ilan etti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve 500 kişinin ölümüne sebep olan Maymun çiçeği virüsünün önüne geçilmesi için henüz resmi bir faaliyet gerçekleştirilmedi.

TGRT'nin aktardığı habere göre ölümcül virüsün en yoğun yaşandığı yere giden uçakların doluluğu da dikkat çekti. Londra, İstanbul ve Washington'dan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne giden uçaklarda bilet bulmak ise bir hayli zor. Kalkan uçakların neredeyse hepsi dolu şekilde gidiyor.

İlk olarak 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 9 yaşında bir çocukta ortaya çıkan Maymun çiçeği virüsü için yaklaşık 55 senedir kesin bir çözüm bulunamadı. Günümüze kadar 500 kişi hayatını kaybetti.

Son dönemlerde artan vaka sayıları ise sadece Kongo'yu değil tüm dünyayı tehdit eder duruma geldi. Ancak tüm yaşananlara rağmen Kongo'ya giden yolcu ve Kongo'dan diğer ülkelere giden yolcu sayısında azalma yaşanmazken, uçaklarda yer bulmak da oldukça zorlaştı.

"
"