Dünya

Londra'nın en turistik merkezlerinden Leicester'da 11 yaşındaki çocuğa bıçaklı saldırı: Şüpheli gözaltına alındı

Çevre dükkandaki bir güvenlik görevlisinin saldırıya uğrayan kıza yardım etmek için müdahale ettiği bildirildi

13 Ağustos 2024 11:57

T24 Dış Haberler

İngiltere'nin başkenti Londra'nın en turistik merkezlerinden biri olan Leicester Square'de 11 yaşındaki bir kız çocuğu bıçaklandı. Sabit bir adresi olmayan 32 yaşındaki Ioan Pintaru, kesici alet bulundurmak ve kız çocuğuna saldırmakla suçlandı. Şüpheli, Westminster sulh mahkemesine çıkarılmak üzere gözaltına alındı.

Polis, Londra'nın merkezindeki turistik noktada bir bıçaklama ihbarı üzerine çağrıldı.

Metropolitan polisi, başlangıçta kızın 34 yaşındaki annesinin de yaralandığının düşünüldüğünü ancak kızının yaralarından gelen kanın kendi yaralarıyla karıştırıldığını söyledi. Kızın hayatî tehlike arz etmeyen yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Polis, hafta başında yaptığı açıklamada olayın terörle bağlantılı olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlamadığını ve şüpheliyle kurbanların birbirlerini tanımadıklarını, çevre dükkandaki bir güvenlik görevlisinin saldırıya uğrayan kıza yardım etmek için müdahale ettiği bildirildi.

İngiltere Çocukları Savunma Servisi yetkilisi Christina Jessah"Bu korkunç bir olay, dualarımız kurbanlar ve aileleriyle birlikte. Önümüzdeki günler ve haftalar boyunca onlara destek sağlamaya devam edeceğiz. Bu olaya cesurca müdahale eden, aralarında yerel işletmelerin çalışanlarının da bulunduğu halk mensuplarını takdirle anmak istiyorum." dedi.

"
"