Spor

Liverpool, 45 milyon Euro değerindeki Giorgi Mamardashvili'yi transfer etti!

28 Ağustos 2024 12:40

Liverpool, Gürcü kaleci Giorgi Mamardashvili'yi kadrosuna kattı. 23 yaşındaki Mamardashvili, Valencia'da 2025 yazına kadar kiralık olarak kalmaya devam edecek ve ardından Liverpool'a katılacak.

Transfer için 30 milyon Euro ödenecek ve 5 milyon Euro ek bonuslar da sözleşmeye dahil edildi. Giorgi Mamardashvili, 2031 yılına kadar sürecek uzun bir sözleşme imzaladı. Mamardashvili'nin 45 milyon Euro'luk piyasa değeri, onu dünyanın en değerli kalecileri arasına yerleştiriyor.

Giorgi Mamardashvili, 2021 yılında Dinamo Tiflis'ten Valencia'ya kiralık olarak geldi ve o zamandan beri takımın birinci kalecisi olarak görev yapıyor. 2022/23 sezonunda Valencia'nın kalesini koruyan Mamardashvili, 102 maçta 31 kez kalesini gole kapattı.

Kaleci Alisson'un Liverpool'daki geleceği belirsizken, Mamardashvili'nin transferi, takımdaki rekabeti artırabilir. Alisson'un sözleşmesi 2027'ye kadar sürüyor ve geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'dan teklifler almış olsa da, Liverpool'da mutlu olduğunu ve sözleşmesi sona erene kadar kulüpte kalmak istediğini belirtmişti.

"
"