Medya

LGBT karşıtı yürüyüş tanıtımı “kamu spotu” olarak onaylanmadan RTÜK listesine girdi, CHP itiraz etti

"İtirazımızı yaptık, kesin karar yarınki toplantıda belli olacak"

10 Eylül 2024 22:35

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, toplantıda kabul edilmemesine rağmen İstanbul Aile Vakfı'nın düzenlediği LGBT karşıtı yürüyüş tanıtımı için yapılan kamu spotunun RTÜK'ün resmi sayfasından yayınlanmasına izin verdi. Konunun yönergeye uygun olup olmadığını 12 Punto’ya değerlendiren CHP'li RTÜK üyesi Tuncay Keser, “İtirazımızı yaptık. Yarın da saat 15.00 gibi toplantı sonucunda alınmış karar açıklanacaktır” dedi.

RTÜK, geçen hafta yapılan toplantıda, 15 Eylül tarihinde İstanbul Aile Vakfı'nın düzenlediği "Büyük Aile Buluşması ve Sessiz Yürüyüş" konulu, LGBT'ye karşı yapılacak olan yürüyüşün tanıtım filminin 'kamu spotu' olarak televizyon kanallarında gösterilmesi konusunu gündeme aldı.

Kamu spotunun yayınlanması konusu, dörde karşı dört oy çıkması nedeniyle karar yarınki toplantıya bırakıldı ancak kamu spotu kabul edilmese de RTÜK'ün resmi sayfasında yer aldı.

RTÜK'te görüşülmesine ve yayınlanması yönünde dörde karşı dört oy çıktığı için kararın yarına bırakılmasına rağmen kamu spotuyla ilgili bilginin RTÜK'ün resmi sayfasında yayınlanması dikkat çekti.

CHP'nin RTÜK üyesi Tuncay Keser, bu durumun kanuna ve yönergelere uygun olup olmadığını değerlendirdi. Söz konusu kamu spotuna itiraz edildiğini belirten Keser şunları söyledi:

"RTÜK Başkanın böyle bir yetkisi olduğu için İstanbul Aile Vakfı'nın düzenleyeceği LGBT'ye karşı yürüyüş etkinliğinin kamu spotuna dair bilgi RTÜK'ün sayfasında yer aldı. Sayfaya bakarsanız 'Tavsiye süresi' ifadesini göreceksiniz.

Kesin karar yarınki toplantıda belli olacak. Söz konusu kamu spotuyla ilgili olarak itirazımızı yaptık.

Yarın da saat 15.00 gibi toplantı sonucunda alınmış karar açıklanacaktır. Yine itirazımızı yapacağız, katılımcılara ve verilecek oylara göre sonuç netlik kazanacaktır."

"
"