Gündem

Kürşad Zorlu'dan Bakan Uraloğlu'nun "kişisel bilgi sızıntısı" açıklamasına yanıt: Pandemi döneminde yaşanan bu skandal, vatandaşların mahremiyetinin korunması konusundaki yetersizliği gözler önüne seriyor

12 Eylül 2024 14:16

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu'nun 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulaması, tam anlamıyla bir fiyasko. Pandemi döneminde yaşanan bu skandal, vatandaşların mahremiyetinin korunması konusundaki yetersizliği gözler önüne seriyor” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 8 Eylül’de soru önergesine verdiği “MERNİS’in de içinde bulunduğu tüm sistemler için uluslararası akreditasyona sahip farklı firmalara her yıl güvenlik testi yaptırılmaktadır. Bu testlerin sonucunda söz konusu sistemlerde herhangi bir güvenlik zafiyetinin olmadığı tespit edilmiştir” şeklindeki yanıtı paylaşan Zorlu, şunları kaydetti:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu'nun 85 milyon yurttaşın kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulaması, tam anlamıyla bir fiyasko. Pandemi döneminde yaşanan bu skandal, vatandaşların mahremiyetinin korunması konusundaki yetersizliği gözler önüne seriyor.

Ayrıca bu iddiaları Milletim adına bir soru önergesi ile sormuş ve 'kimlik bilgilerini içeren MERNİS ve diğer sistemlerin uluslararası akreditasyona sahip firmalarca kontrol edildiği ve herhangi bir sızmaya rastlanmadığını' şeklindeki cevabı sizlerle paylaşmıştım.

Bu duruma verilen cevap ve gelinen noktaya bakıldığında, devletin Bakanlıkları arasında asgari işrbiliğinin olmayışı ya da yanlış bilgilendirmenin ispatıdır. Güvenliğimizin tehlikede olduğu bir durumda, bu tür bilgilerin ele geçirilmesi asla kabul edilemez."

TIKLAYIN-Bakan Uraloğlu'ndan kişisel bilgi sızıntısı açıklaması: Pandemi döneminde önlenemedi ama güncel olarak böyle bir şey yok

Berlin Film Festivali’ni kahkahaya boğan Türk: Faruk

 

 

"
"