Kültür-Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Birol Güven: Vatan borcumu ödeme zamanı

"Dizilerin ilk bölümleri hariç çalışma şartlarında bir sıkıntı yok"

07 Ekim 2024 09:07

T24 Kültür Sanat

Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararnameyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne atanan senarist Birol Güven "Sayın Bakanımız bana bu görevi teklif ederken 'Vatan borcu bu' dedi. Bir cümle içinde vatan borcu lafı geçiyorsa orası sözün bittiği yerdir. Şimdi bu borcu ödeme zamanı" dedi.

Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Günaydın'dan Tuba Kalçık'a konuştu. Devletin sektörün içinden birini bu göreve getirmesini çok zekice bulduğunu belirten Güven, "Devletin yetkilerini kullanarak sinemanın sorunlarını kendiniz çözün' dediler. Bu sivil ve çok demokratik bir hamle. Bu görev benim için hem çok büyük bir onur hem de büyük bir sorumluluk" dedi

Güven, Kalçık'ın "Sektörün içinden gelmenizin yeni görevinize nasıl katkı sağladığını düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Mutlaka katkısı olacaktır tabii. Ben bu görevde başarılı olur muyum bilmiyorum, inşallah başarılı olurum ama devletin bu yaptığını gerçekten çok zekice bulduğumu söylemek zorundayım. Bizden birini tüm yetkiyle ve tüm sorumlulukla sinemanın başına geçirdi, 'Gelin siz yapın. Devletin yetkilerini kullanarak sorunlarınızı kendiniz çözün' dedi. Bu çok sivil ve çok demokratik bir hamle. Bunun için de ben seçildim. Bu benim için hem çok büyük bir onur hem de omuzlarımda çok büyük bir sorumluluk. Sayın Bakanımız bana bu görevi teklif ederken 'Vatan borcu bu' dedi. Bir cümle içinde vatan borcu lafı geçiyorsa orası sözün bittiği yerdir. Şimdi bu borcu ödeme zamanı..."

"Dizilerin ilk bölümleri hariç çalışma şartlarında da bir sıkıntı yok"

Dizi sektörünün çalışma koşulları ve dizi sürelerinin uzunluğuna dair gelen eleştiriler konusuna da değinen Güven, "Çalışma şartlarında da bir sıkıntı yok" dedi:

"Dizi endüstrisinin bu kadar büyümesinin, sektörde bu yüksek rakamların konuşulmasının ve gerçekleşmesinin nedeni de bu süre. Bu durum bizi rakip ülkelere göre avantajlı duruma sokuyor. Ben kimsenin bundan şikayetçi olduğunu da düşünmüyorum. Dizilerin ilk bölümleri hariç çalışma şartlarında da bir sıkıntı yok zaten. Şu an piyasa şartları, uluslararası rekabet dizi sürelerinin uzun olması gerektiğini söylüyor, ileride bu durum değişebilir tabii. Sektör kendi dinamikleriyle bunu çözer."

Söyleşinin tamamı için tıklayın.


TIKLAYIN - Tamer Karadağlı’nın atanması Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası başlattı

TIKLAYIN - Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı, eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu


 

 

 

"
"