Politika

Külliye'den "Gülbin Tosun" yorumu: İşte bunların çifte standartlı “ifade özgürlüğü” savunuculuğu

27 Ağustos 2024 12:36

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'un Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sokak köpekleriyle ilgili açıklamasını eleştirmesinin ardından zorunlu izne çıkarılmasına ilişkin, "İşte bunların çifte standartlı 'ifade özgürlüğü' savunuculuğu budur. Defaatle gözler önüne seriyorlar" dedi. 

TIKLAYIN - Mansur Yavaş’ın sokak hayvanları açıklamasına tepki göstermişti; NOW TV, Gülbin Tosun’u zorunlu izne çıkardı

NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Tosun, geçen günlerde X (Twitter) hesabından Mansur Yavaş’ı etiketleyerek, “Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!!” diye yazmıştı. Tosun, bu paylaşımından kısa bir süre sonra kanal yönetimi tarafından zorunlu izne çıkarıldı. NOW TV'nin aldığı karar sosyal medyada tartışma yaratırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral da konuyla ilgili açıklamada bulundu. 

Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Başıboş köpeklerin saldırısıyla evladını kaybetmiş acılı bir anneye 'arsız sefil' sözlerini kullandığında, halk tarafından istifası istenirken, patronları tarafından sahip çıkılan bir gazeteci; CHP’li Belediye Başkanını eleştirdiğinde zorunlu izne çıkarılıyor.

İşte bunların çifte standartlı “ifade özgürlüğü” savunuculuğu budur. Defaatle gözler önüne seriyorlar."

"
"