Politika

Külliye'de 1 Temmuz öncesi kritik görüşme: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geliyor

25 Haziran 2024 21:05

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Külliye'de bir araya gelecek. Bahçeli grup toplantısında, 1 Temmuz'da yargılaması başlayacak olan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikasti üzerinden MHP'ye “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri sürmüş ve davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, seçim sonrası ilk kez Bahçeli'nin konutunda 29 Nisan'da görüşmüştü. İki lider bu görüşmeden yalnızca 11 gün sonra, 10 Mayıs'ta Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişti. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamaya göre iki lider arasonda bir buçuk ay sonra üçüncü kez gerçekleşecek görüşme, 26 Haziran saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek.

Ankara'da kritik hafta, Beştepe'de sürpriz görüşme: Erdoğan ve Bahçeli'den 11 gün sonra ikinci buluşma

Bahçeli, Sinan Ateş davasına MHP avukatlarının katılacağını açıkladı: Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız

Ayşe Ateş'ten Bahçeli ve şüpheli Yıldırım'a fotoğraflı yanıt

Grup toplantısında, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP üzerine “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri süren MHP lideri, “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi. Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in 1 Temmuz’da görülecek ilk duruşmaya davet ettiği Bahçeli, davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurdu.

“Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup davamızı ve partimizi sanık olarak afişe etmeye kalkanların da alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm” diyen Bahçeli'ye yanıt,  Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten geldi. Ateş, Bahçeli'ye "Sanık olmadıklarını söylediler, o halde ne işiniz var Sincan'da?" diye sordu. 

Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz'da başlıyor; işte 25 soruda suikastte adı geçenler, soruşturma sürecinde yaşananlar ve siyasete yansımaları

11 Haziran'da Erdoğan ile görüşen Ayşe Ateş, Bahçeli'nin bugünkü konuşmasını paylaşan ve cinayete ilişkin ayrılan dosyada şüpheli olarak yer alan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı da alıntıladı ve  eski Ülkü Ocakları yöneticileri Emre Yüksel, Serdar Öktem ve Tolgahan Demirbaş'ın fotoğraflarını paylaşarak, ""Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız diyerek işaret edilen “üç beş çapulcu” aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar"  diye yazdı. 

Ayşe Ateş'ten "Sinan Ateş davasına avukatlarımız katılacak" diyen Bahçeli'ye: Sanık olmadıklarını söylediler, o halde ne işiniz var Sincan'da?

Ayşe Ateş'ten Bahçeli ve şüpheli Yıldırım'a fotoğraflı yanıt: Davada yargılanacak üç-beş çapulcu bunlar olsa gerek

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.

 

 

 

 

 

 

"
"