Gündem

Kulis: Soylu’nun dokunulmazlığı fezleke bekliyor

"Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi ama..."

11 Ağustos 2024 09:32

Gazete Duvar’ın Duvar Arkası’nda yayımlanan kulise göre, eski İçişleri Bakanı olan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun “hakkındaki karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hal aldığını” söyleyerek yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçeyle ile ilgili herhangi bir aktif gündem yok.

İktidar kulislerinde Soylu’nun başvurusu için, "Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi ama hakkında Meclis’te bir fezleke yok. Bu nedenle bir işlem gerektirecek durum da yok" deniliyor.

Soylu’nun bu başvuru ile “Hakkımda bir sürü iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde bilgi-belge ne varsa başvurun, soruşturma konusu olsun. Fezleke gelsin. Ben şimdiden milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum” demiş olduğu ifade ediliyor.

Kulislerde “Bir fezleke gelirse bu başvuru değerlendirilebilir” deniliyor.

Süleyman Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu'nun yönetim kurulunda görev yaptığı ve daha önce “vurgun” ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen D Global/Invamed adlı firma, kobay olarak kullanmakla suçlanmıştı. Ayrıca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz ve etik dışı olarak “Türk ışını” adlı cihazlarını denediklerini öne sürmüştü. Ekinci, ekibin başında eski bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun olduğunu söylerken, tedavinin denendiği hastalardan ölenler olduğunu ileri sürmüştü. Söz konusu iddiaların ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu, "Bakanlığı döneminde içişlerini adeta bir 'baron' gibi yöneten Süleyman Soylu’nun kuzenine ilişkin ileri sürülen sav çok ama çok önemli" değerlendirmesi yaparak, iddiaların araştırılması gerektiğini ifade etmişti. İddiaların odağındaki Soylu, Kansu'nun yazısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Cumhuriyet gazetesini hedef almış; “Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…” diye yazmıştı.

Soylu, 26 Temmuz 2024 Cuma günü TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

TIKLAYIN - Süleyman Soylu, "dokunulmazlığının kaldırılması" başvurusu yaptı

TIKLAYIN - Süleyman Soylu'nun, 'dokunulmazlık' başvurusuna AKP'den değerlendirme: "Soylu bizim için çok kıymetlidir"

"
"