Gündem

Koza Altın ÇED raporuna takıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Koza Altın'ın Ürgüp'teki maden projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlama zorunluluğu getirdi

06 Ağustos 2024 09:33

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Koza Altın'ın Nevşehir Ürgüp'teki maden projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlama zorunluluğu getirdi.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Akın İpek’in FETÖ’den yargılanması üzerine Hazine’ye devredilerek kayyum atanan Koza Altın, Nevşehir Ürgüp'teki maden projesi için kapsamlı bir ÇED raporu hazırlamak zorunda. Şirket, raporu bakanlığa sunmasının ardından süreç başlatılacak ve halkın katılımı toplantısı ve inceleme değerlendirme komisyonu gibi işlemler uygulanacak. Rapor, bakanlığa sunulduktan sonra süreç resmi olarak başlayacak ve halkın katılımı toplantısı ile inceleme değerlendirme komisyonu işlemleri gerçekleştirilecek.

Öte yandan şirket, Balıkesir Burhaniye’deki Avunduk Mahallesi’nde yeraltı altın madeni işletmek için harekete geçti. Proje için ormanlık bölgeyi seçen Koza Altın'ın bu proje için 8 milyon 476 bin TL yatırım yapmayı planladığı biliniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Koza Altın'ın Balıkesir Burhaniye'deki yeraltı altın madeni projesi için de benzer adımlar atılmasını öngörüyor. Şirketin bu proje için 8 milyon 476 bin TL yatırım yapmayı planladığı ve proje alanı olarak ormanlık bir bölgeyi seçtiği biliniyor. Koza Altın, ocak 2023’ten bu yana 24 proje için “ÇED gerekli değildir” kararı aldı. Bu sürede 37 proje için de başvuru yaptı.

"
"