Gündem

Kocaeli’de belediye iştirakine ait araç sokak köpeğine çarptı, tedaviye götürmeyi kabul etmedi

13 Ağustos 2024 17:36

T24 Ankara

İzmit’te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark A.Ş.’ye ait aracın sabah erken saatlerde bir sokak köpeğine çarpması ve buna rağmen köpeği tedavi için götürmemesi tartışma yarattı.

İzmit Yahyakaptan Mahallesi'nde sabah saatlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark A.Ş. aracı, bir sokak köpeğini ezerek, ölümüne yol açtı. Mahalle esnafının kendi deyimiyle çipletmediği ama "vicdani olarak sahiplendiği" Sarı'ya belediye iştiraki UlaşımPark A.Ş. aracı hızlı bir şekilde çarptı. Hızlı çarpmanın etkisiyle iki teker üstüne kalkan araç, olay yerinden yaklaşık otuz metre sonra durdu. Taksi esnafının "Neden durmadın?" diye tepki göstermesi üzerine araçtan inen şahıs, "Köpeğin burada ne işi var?" dedi. Esnafın veterinere götürmesi için ısrar ettiği şahıs, "Köpeğe dokunmam" diyerek olay yerinden hızlıca uzaklaştı.

Köpek olay yerinde kısa sürede öldü, köpeğe çarpan aracı kullanan şahıs, başka bir UlaşımPark A.Ş. aracıyla olay yerine geri döndü. Esnafla tekrar tartışmaya başlayan şahıs, köpeğin cesedini bagaja koyarak olay yerinden uzaklaştı. UlaşımPark'tan yapılan açıklamada, köpeği ezen kişinin ölen köpeği "tedaviye götürdüğü" söylendi. 

Olay yerinde bulunan ve sonrasında köpeği ezen şahıstan şikayetçi olan görgü tanığı esnaf, "Aracı çok hızlı sürüyordu. Hayvanın beli kırıldı, kazadan sonra köpek ayağa kalkmaya çalışırken düştü, kısa süre sonra da son nefesini verdi. Hayvanın belden altı paramparça oldu" diyerek yaşananları anlattı. 

Yaşananların ardından karakola giderek şikayetçi olan esnafa polis, "Hayvan çipli değil, yapacak bir şey yok" dedi. İfadelerinin fotoğrafını çeken esnafa da polis, "Sizin adınıza sıkıntı olabilir, kimseye ifadenizi göndermeyin" diye konuştu.

 

"
"