Gündem

Kılıçdaroğlu o maddeleri inkar etti, Ümit Özdağ "İnanılır gibi değil" diyerek "gizli" protokolü paylaştı

19 Eylül 2024 11:25

T24 Haber Merkezi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masadan ayrı olarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzaladığı ve kamuoyuna “gizli protokol” olarak yansıyan protokolün detaylarına ilişkin olarak katıldığı konuştu.

TV100 ekranında Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında Kübra Par'ın sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Özdağ’ın kendisine “MİT müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın vadedildiği” iddiasına “yok böyle bir şey” diyerek itiraz etti. Kılıçdaroğlu, söz konusu protokolde “böyle bir ifade olmadığını” ileri sürdü.

Yayının ilerleyen saatlerinde Özdağ, kişisel sosyal medya hesabından söz konusu protokolü yayımladı. Söz konusu metinde şu maddeler yer aldığı görüldü:

“1. İçişleri Bakanlığı ve iki Bakanlık olmak üzere toplam üç Bakanlık,

2.Güvenlik, Adalet ve Ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan Bakan Yardımcılıkları (Müsteşarlıklar) Zafer Partisine tahsis edilecektir.”

Gazeteci Kübra Par’a da program esnasında konu kapsamında tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Özdağ’ın paylaştığı protokol sonrasında ise şunları kaydetti:

"Eğer 6'lı masada kabul görürse, tamam. Dikkatinizi çekerim, 6'lı masa adına imzalanmış bir metin değil. 6'lı masada eğer kabul görürse bu metin, geçerliliği olacaktı.”

Kılıçdaroğlu, Kübra Par’ın “Az önce yalan böyle bir şey yok dediniz” hatırlatması üzerine “Altılı masayla ilgilenen bir şey yok ayrıca orada MİT de yok. Güvenlik bürokrasisi o ayrı” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından "Tv 100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun inkar ettiği protokollar. İnanılır gibi değil" notuyla yayımladığı ve Kılıçdaroğlu'nun da doğruluğunu onayladığı protokol şöyle:

 

"
"