Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan “tüzük kurultayı” açıklaması

08 Ağustos 2024 12:38

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayında gerçekleştirilecek CHP tüzük kurultayı için adaylığa hazırlandığı iddiasına yanıt verdi.

Sözcü yazarı Saygı Özürk söz konusu iddialarla ilgili Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un şu açıklamalarını aktardı:

“Partimizin olağanüstü kurultay kararı ve gündemi, Parti Meclisimiz ve Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından alınmış doğru bir karardır. Yapılacak tüzük kurultayının seçimli kurultaya çevrilmesi ve 7’nci Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna yönelik çalışmalarının olduğu yorumları doğru değildir.

Yapılacak tüzük kurultayı; parti tabanımızın beklentilerinin karşılandığı, üyelik haklarının etkin biçimde kullanılabildiği, güçlü bir örgüt yapısının sağlanmasına yönelik değişiklikleri içermelidir.”

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Öztürk’ün sorusu üzerine Gürsel Erol’un açıklamasına ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Bu Sayın milletvekilinin kendi görüşüdür. Benim bu konuda bir şey söylememe gerek yok.”

Öztürk’ün aktardığına göre, deneyimli bir başka partili de, “Olağanüstü kurultayın gündemi belli. Orada genel başkanlık seçimi olmadığı gibi, böyle bir seçime ancak Genel Başkan Özgür Özel karar verebilir. Aday olur-olmaz tartışması bu kurultayın konusu değil” dedi.

"
"