Politika

Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri nedeniyle kınama cezası alan Özcan: Bir partilinin alabileceği tüm cezaları alarak dünya tarihine geçtim

28 Ağustos 2024 23:36

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a oy birliğiyle kınama cezası verildi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ceza kararını değerlendiren Özcan, "Bu kararla dünya tarihine geçtim. Niye mi? Bir partilinin alabileceği (Uyarı, Kınama, Geçici İhraç ve Kesin İhraç) bütün cezaları almış oldum. Sanırım bu performansla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmışımdır" dedi.

 
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında, Özcan'a kınama cezası verildi. YDK, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıda parti içi disiplin dosyaları ele alındı ve önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 11 Temmuz'da sosyal medyada kullandığı ifadeleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın dosyası görüşüldü.

Kurulda, sözlü veya yazılı savunması ele alınan Özcan'a, Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle oy birliğiyle kınama cezası verildi.

"Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmışımdır"

Tanju Özcan, CHP'nin kararıyla ilgili dünya tarihine geçtiğini belirtiği bir paylaşımda bulundu.
Bolu Belediye Başkanı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
 
"CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün hakkımda kınama cezası vermiş. Kararı saygı ile karşılıyorum ama enteresan bir durum ile karşı karşıyayım. Bu kararla dünya tarihine geçtim. Niye mi? Bir partilinin alabileceği (Uyarı, Kınama, Geçici İhraç ve Kesin İhraç) bütün cezaları almış oldum. Sanırım bu performansla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmışımdır."
 
 
 
 
"
"