Çevre

KESK, Ankara'da elektrik dağıtım şirketlerini protesto etti

"Elektrik şirketlerinin bir eli iktidarın kesesinde, diğer eli ise halkımızın cebindedir"

19 Temmuz 2024 12:22

KESK'e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası, Diyarbakır'daki yangın ve İzmir'deki elektrik kaçağı sonucu yaşanan can kayıpları ve elektrik zamlarını protesto etmek için Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması düzenledi. İktidarın özelleştirme politikalarına sert tepki gösterilen açıklamada, "Can kayıplarının sorumlusu bu özelleştirmeleri yapan iktidardır" ifadelerine yer verildi.

BirGün'ün aktardığına göre, KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz ve ESM Merkez Kadın Sekreteri Fatma Meral Koçer, elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, özelleştirmelerin can kayıplarına ve halkın soyulmasına yol açtığını belirtti. Koçer, "Elektrik şirketlerinin bir eli iktidarın kesesinde, diğer eli ise halkımızın cebindedir" diyerek, elektrik sektöründe yaşanan ihmalleri eleştirdi ve özelleştirmeler sonucu yaşanan trajedilere dikkat çekti.

Sendika, Diyarbakır ve İzmir'de yaşanan olayların özelleştirme politikalarının bir sonucu olduğunu vurgulayarak, sorumlulardan hesap sorulması için mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

"
"