Gündem

Narin, 19 gün sonra dere kenarında bir çuvalda ölü bulundu | Ailesi dahil 24 gözaltı; "Sol bacağı kopmuş, boğazında lezyon var, cesette çürüme var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların gözaltı işlemlerinden önce yaptıkları açıklamalarda aileye başsağlığı dilememesi dikkati çekti

09 Eylül 2024 06:00

T24 Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra bulundu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 8 Eylül sabahı yaptığı açıklamada, Narin'in cesedinin daha önce aramalar yapılan köydeki Eğertutmaz Deresi’nde yeni bir arama sırasında çuval içinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla kaplanmış şekilde bulunduğunu duyurdu. Jandarmanın, gelen bir gizli ihbar üzerine son aramayı yaptığı öne sürüldü. Narin'in cenazesi otopsinin ardından Tavşantepe Köy mezarlığına defnedildi.

Narin’in amcasının ifadesi ortaya çıktı: Dikkat çeken "Babası olma olasılığınız var mı, siz mi öldürdünüz?" sorgusu

Narin nasıl öldürüldü: Ön otopsi tutanağı ortaya çıktı

Narin cinayetinde korkunç itiraflar: "Bunu yok edeceksin, sana 200 bin lira veririm, aileni düşün"

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, bir cumhuriyet başsavcıvekili ile birlikte dört savcı görevlendirildi. Soruşturmada kapsamında ilk önce 21 kişi gözaltına alındı, elde edilen deliller sonrası bu sayı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini de yer aldı. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan 18 yaşındaki Enes Güran da bir kez daha gözaltına alınmış oldu.

Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) otopsi işlemine ise 14 kişilik uzman heyet katıldı. Otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü. Akrabalarının gönderdiği cenaze nakil aracı ATK'dan boş çıkarken, defin ruhsat işlemi yapılan Narin'in cenazesi, Başsavcılığın da talimatıyla sabah 08.30 sularında akrabalarına teslim edilecek. Tutuklanan amca Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil ise yeniden incelenmek üzere jandarma tarafından götürüldü.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, 'Elif Ba'sı bulundu. Ceset deforme halde" dedi. 

Narin’in ön otopsi tutanağına göre çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını aktaran gazeteci İsmail Saymaz, "Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı. İç kanama yok. Cesette çürüme başlamış. Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı. Ayak kemiği İstanbul Adli Tıp’a gönderilecek, kopmanın sebebi ancak burada tespit edilebilir" bilgisini verdi.

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre, Narin'in bacağında kırık, boynunda ise lezyon tespit edildi. Uludağ, "Cesette yer değiştirme izi olma ihtimali yüksek. Bunu da araştırıyorlar" dedi.

Narin’in son sözleri

AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü Narin'in ailesi bizim dostlarımız, herkes suçlu değil

 

Tüm gün yaşananlar: Narin'in cesedi 19 gün sonra derede bulundu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, jandarma ekipleri tarafından bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu şu ifadelerle duyurdu:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun."

Otopsiye giren Diyarbakır Baro Başkanı: Narin'in çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu, ceset deforme olmuş

Narin'in ölen engelli ablası için "Düşüp öldü denildi, dosya kapandı" iddiası: "Doğal ölüm mü, cinayete mi kurban gitti; mezarı açılarak bakılmalı"

Diyarbakır Valisi: Narin'in cesedi dere kenarında çuval içerisinde bulundu

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cesedin bulunmasıyla ilgili ilk şu açıklamayı yaptı: “Kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde görünen şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma ekiplerimizce  kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır".

Siyasetçilerden sanatçılara, gazetecilerden yazarlara; Narin'in ölümüne sosyal medyada büyük tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin evladımızı bizden kopartanların en ağır cezayı almaları için sürecin bizzat takipçisi olacağım!


Bakanlardan açıklama geldi: Sorumlu olanlar adalet önünde hesap verecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından Narin'in ölü bulunmasına ilişkin açıklama yaptı: "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum" diyen Bakan Tunç, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

Kadınlar, Narin için İstanbul’da eylemde: Bu ülkenin bir çuval hikayesi oldu farkında mısınız? Narin’in hesabını soracağız, AKP hükümeti de hesap verecek mi!

Narin Güran’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda yoğun önlemler

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı'nda otopsi işlemi başlatıldı. Adli Tıp Kurumu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Narin'in yakınları kurumun önünde beklerken, mahalle mezarlığında da defin işlemleri için hazırlıklar başladı. Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

Anne, baba, abiler, amcalar ve yenge: Gözaltı sayısı 23'e yükseldi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ilk önce 21 kişi gözaltına alındı, sayı daha sonra 23'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcasının eşini de yer aldı. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan 18 yaşındaki abi de gözaltına alındı.

Narin Güran'ın amcasının jandarma ifadesi: Arabadaki DNA eşleşmesi için ne dedi, telefon kayıtlarını neden sildi?

Derede cansız bedeni bulunan Narin’in arkadaşlarıyla olan yeni görüntüsü ortaya çıktı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cansız bedeni bulunan Narin Güran'a ilişkin soruşturmayı yakından takip ettiğini duyurarak, "Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum" dedi. Erdoğan da Bakanlar Yerlikaya ve Tunç gibi, aileye başsağlığı dilemedi.
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bu sabah na’şına ulaşılan Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Canice, vahşice katledilen Narin’in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok. Narin kızımızın kayıp ihbarının alınmasından itibaren güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde kendisine canlı ulaşmak için gayret gösterdiler. 19 gün boyunca süren aramalar neticesinde maalesef yüreklerimize su serpen bir haber alamadık. Narin’i katledenlerin adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Narin evladımızı bizden kopartanların hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."
 
 
 

Köydeki kadın "Gidin yalan konuşun" dedi, susturuldu

Narin Güran'ın cesedi otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) Müdürlüğüne götürülürken, cenaze bekleme salonu önünde bekleyen bir kadın “Gidin yalan konuşun, tamam mı” diye bağırdı. Kalabalıktaki bir erkek ise bu sözleri üzerine kadına yumruk atarak susturmaya çalıştı. O anları kaydeden gazeteci Emrullah Dinç, yaptığı sosyal medya paylaşımında “Konuşmak isteyen herkes böyle mi susturuldu 19 gündür?” ifadelerine yer verdi. Kadının bu sözleri kime söylediği öğrenilemedi.

 

Diyarbakır Baro Başkanı: Çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu

Narin'in otopsi işlemleri için cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde akşam saatlerinde açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, "Narin’in konduğu çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu. Ceset deforme olmuş, ölüm sebebi daha netleşmedi"  bilgisi verdi.

Eren, otopsi işlemlerinin yaklaşık 8 saattir sürdüğünü belirterek, "Diyarbakır Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında, gizlilik ilkeleri doğrultusunda takip ettik. Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi. Yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Saat 12.20’den beri başlayan ve hala içeride devam eden. Tabii kamuoyuna yansıdığı sırada Narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Torba ve içerisindeki Narin’e ait eşyalar, Elif Ba’sı, çantası, terlikleri de torbadaydı. Bunların hepsi delil ve inceleniyor" dedi.


Narin’in, aradan geçen sürede vücudunda deformeler olduğunu belirten Eren, şunları söyledi:

"En küçük numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2-5, 3 saattir de dış otopsi dediğimiz, diğer otopsi işlemleri de bitmek üzere. 19 gün geçmiş, 19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Şu an için ön rapor bir şekilde hazırlanacak ancak patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece şu an için bir şey söylemek zor. İçeride yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Her dakikasında ben de otopsiye dahil oldum. Bu raporların sonucunu beklememiz lazım.

Sabah Başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, aradan geçen 19 günden kaynaklı bedenini deforme olduğunu, ölümün sebebinin tespiti biyolojik ve patolojik araştırmaların sonuçlarına bağlı. Büyük ihtimalle ilgili ve yetkili makamlar açıklama yaparlar. Ne şekilde ve nasıl öldürüldüğü konusunda net bir şey söylememiz mümkün değil. Narin bir şekilde katledildi ve failleri dışarıda olabilir. Bilgi konusunda hassasiyet kamuoyu tarafından da dikkate alınmalıdır. Şu an 3 savcı bu soruşturma ile ilgili görevde. Gözaltı işlemleri, otopsi işlemlerine bağlı elde edilen delille alakalı değil. Raporların dönüşü beklenmekte."

 

Otopsi işlemi 14 uzmanla 11 saat sürdü

Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır ATK'da otopsi işlemine ise 14 uzman katıldı. Saat 10.30 sıralarında başlayan otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü ve saat 21.40'da son buldu. Defin ruhsat işlemi yapılan Narin'in cenazesi, Başsavcılığın da talimatıyla sabah 08.30 sularında akrabalarına teslim edilecek. Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil ise incelenmek üzere tekrar jandarma tarafından götürüldü.

Bakan Tunç: Alınan örnekleri Diyarbakır ve İstanbul ATK'lar inceleyecek 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in otopsi işleminin sona erdiğini açıkladı. Bakan Tunç, uzmanların Narin'in bedeni üzerinde yaptığı incelemenin 11 saate yakın sürdüğünü belirtti. Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır. Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir."

Gözaltı sayısı 24'e yükseldi, sorgular sürüyor

Yılmaz Tunç, gözaltına alınan kişi sayısının 24'e çıktığını belirterek ifade işleminin devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir. Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır." 

Gazeteci İsmail Saymaz: Sol bacağı diz altından kopmuş, istismar dahil 91 bulgu alındı

Ön otopsi tutanağına ilişkin bilgiler veren gazeteci İsmail Saymaz, Narin'in sol ayağının koptuğunu, kaval kemiğinin çuvalın içinden çıktığını yazdı. Çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadığını bildiren Saymaz, cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındığını aktardı.

"Narin’in ön otopsisi bitti. Sol ayağının diz altından kopmuş görüldü, kaval kemiği çuvalın içinde çıktı.
Cesette çürüme başlamış. Gözle görülür şekilde bir kesici aletle ve silahla yaralama yok.
İç kanama yok. Çürümeden ötürü ölüm zamanına ilişkin belirleme yapılamadı. Kesin ölüm sebebi incelemeler sonunda belli olacak. Cesedin her noktasından, istismar da dahil her suçu ortaya çıkaracak 91 bulgu alındı. Ayak kemiği İstanbul Adli Tıp’a gönderilecek, kopmanın sebebi ancak burada tespit edilebilir. Tutanakta “Ciddi çürüme başladığından somut beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı” ifade edildi."

Gazeteci Uludağ: Bacağında kırık, boynunda lezyon var; cesette yer değiştirme ihtimali de yüksek 

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgiye göre, Narin'in bacağında kırık, boynunda lezyon tespit edildi. Nihat Uludağ'ın CNN'deki açıklamaları şöyle:

"Adli Tıp Kurumu çalışmasında ilginç bulgulara ulaşıldı. Narin'in bir bacağında kırık izi bulunmuş. Bu kırız izi darp, cebir sonucu mu oldu yoksa lezyon sonucu mu oldu, ona bakıyorlar. Ama Narin'in bir bacağı kırık. Gerçek raporun 15 gün içerisinde çıkması bekleniyor. İleri derecede çürüme varmış. Boynunda şüpheli bir lezyon var. Bu boğma suretiyle de olabalilir, çürüme ve lezyon sebebiyle de olabilir diyorlar. Kritik bir bilgi daha var. Cesette yer değiştirme izi olma ihtimali yüksek. Ceset yer değiştirmiş. Bunu da araştırıyorlar. Böyle bir iz, emare tespit edilmiş görülüyor. Şu an pataloji, toksikoloji ve biyoloji raporu çıkacak. O birimler Narin'in cesedi ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Bu kiritik bilgiler, çünkü cesette çok ciddi lezyonlar var ve çok ciddi tespitler var. Yani nihai kararı İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun son kararı, son sözü vereceğini düşünüyorum."


AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü Narin'in ailesi bizim dostlarımız

"Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler taarfından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil.




Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım çünkü bütün Türkiye'nin gözü bu olayda. Bu nedenle yoğun bir gözaltı durumu var. Gözaltına alınan 21 kişi arasında aile üyeleri de var ancak aile bir kişiden ibaret değil. Ailede şüpheli durumda olan yarın öbür gün netleştikten sonra suçlu durumda olan bir iki kişi varsa bile bütün aileye aynı gözle bakmak, aynı şeyi düşünmek de doğru değil.

Büyük bir aile ama varsa bir suç herkes suçlu değil. Bu böyle kızımızın vahşice katledilişi, aile kararıyla olacak şey değil. Muhakkak böyle bir şey yoktur ortada. Vahşetle ilgili kesin sonucu almak için bir iki gün beklemek iyi olacak.

Aileyle benim 40 yıllık dostluğum var. Ailenin hemen hemen tüm bireylerini tanırız. Aileye karşı çok spekülasyonlar var sosyal medyada. Siyasi görüşü üzerinden sorunu ele almak istemiş kimileri bu çok çirkin bir şey. Siyaseti uzak tutmak lazım bu olaydan. Siyasetin bununla ne ilgili olabilir. Bunun üzerinden bir siyasi partiyi karalamak rant elde etmek çok çirkin şeyler.

Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyenler de var ancak aile Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Geçmişte ben Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı yaptığım dönemde benim yönetimimde de yer almış amcaları da var. İYİ Parti ve AK Parti'de yer almış aile üyeleri de var.

Şu an AK Parti ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri de var. Merkez sağa yakın bir aile. Aşırı uçlarda olmayan bir aile. Bunu ifade etmek de çok ayıp bir şey. Bu işi siyasetle bir ilgili yok. Bu tamamen vicdani, insani." (DHA-AA-ANKA)


Abisi cenazeyi teslim aldı, köy mezarlığına defnedildi

Narin Güran'ın cenaze aracı Adli Tıp Kurumun'ndan çıkarıldı. Cenazeyi Narin'in abisinin teslim aldığı öğrenildi. Küçük çocuğun cenazesi, bugün köy mezarlığında toprağa verildi. Narin'in tabutunun üzerinde beyaz bir tül konuldu.



Narin'in kaybolduğu 19 günde neler yaşandı?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Saat 13.50’de evden çıkarak Kur'an kursuna giden Narin Güran, o gün en son 18.47’de görüldü. Evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Narin, 19 gün sonra dere kenarında çuvalda ölü bulundu: Gözaltına alınanlar arasında Anne, baba, 2 abi, 3 amca ve tutuklu amcanın eşi de var | Otopsi hakkında ilk açıklama

AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: Bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü Narin'in ailesi bizim dostlarımız, herkes suçlu değil

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Öte yandan, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'i gösteren görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi.

Siyasetçilerden sanatçılara, gazetecilerden yazarlara; Narin'in ölümüne sosyal medyada büyük tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin evladımızı bizden kopartanların en ağır cezayı almaları için sürecin bizzat takipçisi olacağım!

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Güran'ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Salim Güran, 2 Ağustos günü çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Kasten öldürme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

Otopsiye giren Diyarbakır Baro Başkanı: Narin'in çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu, ceset deforme olmuş

Narin'in ölen engelli ablası için "Düşüp öldü denildi, dosya kapandı" iddiası: "Doğal ölüm mü, cinayete mi kurban gitti; mezarı açılarak bakılmalı"

Çalışmalar kapsamında ayrıca mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, önceki gün de mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde çalışma yaptı.

Ekiplerin 8 Eylül sabahı yürüttüğü arama çalışmalarında, Eğertutmaz Deresi’nde Narin’in cesedine ulaşıldı. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, 19’uncu günde bulunan Narin’in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Narin Güran'ın amcasının jandarma ifadesi: Arabadaki DNA eşleşmesi için ne dedi, telefon kayıtlarını neden sildi?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, bir cumhuriyet başsavcıvekili ile üç cumhuriyet savcısı olmak üzere dört savcı görevlendirildi. Soruşturmada kapsamında ilk önce 21 kişi gözaltına alındı, elde edilen deliller sonrası bu sayı 24'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran, iki ağabeyi, üç amcası ve 2 Eylül’de kasten öldürmek'ten tutuklanan köy muhtarı amcası Salim Güran’ın eşini de yer aldı. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan 18 yaşındaki Enes Güran da bir kez daha gözaltına alındı.

Diyarbakır'dan İstanbul'a binlerce insan Narin için eylemde: Narin'in hesabını soracağız

Derede cansız bedeni bulunan Narin’in arkadaşlarıyla olan yeni görüntüsü ortaya çıktı

Narin'in cesedinin götürüldüğü Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) otopsi işlemine ise 14 uzman katıldı. Otopsi işlemleri yaklaşık 11 saat sürdü. Bulunduğı çuvalda, Narin’e ait eşyalar, Kuran kursu için yanında taşıdığı 'Elif Ba', çantası ve terliklerinin olduğu ve cesetin de deformasyona uğradığı belirtildi. Tutuklanan amca Salim Güran'a ait olan ve Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil ise yeniden incelenmek üzere jandarma tarafından götürüldü.

Henüz gözaltı işlemleri yapılmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri ve Adalet Bakanları'nın açıklamaları ile diğer bakanlardan yapılan açıklamaların hiçbirinde, aileye başsağlığı dilememesi de dikkati çekti.

 

 

 

 

"
"