Politika

'Katliamdan yasa olmaz' diyen Erdal Beşikçioğlu, projesini açıkladı: Köpekler belediyede bekçi olacak

31 Temmuz 2024 19:51

Sokakta yaşayan hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa, tepkilere rağmen Meclis'te onaylandı ancak DEM Partili ve CHP'li belediyeler hayvanlarını toplamayacaklarını açıkladı. Ankara Etimesgut'un CHP'li Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da yasaya karşı geliştirilen projenin içeriğini anlattı.

"Katliamdan yasa olmaz" diyen Beşikçioğlu, Etimesgut'un bir önceki MHP'li yönetiminde veterinerlik hizmetleri için 6 ayda 12 milyon liranın ruhsatsız bir hastaneye harcandığını belirtti. Bu kapsamda eski yönetimin son bir ayında ruhsatı olmayan hastaneye kadro verdiğini söyleyen Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına yönelik proje için yasanın sonuçlanmasını beklediklerini aktardı.

"Hayvanlar belediyede görevlendirilecek"

Cumhuriyet'in haberine göre, sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, "Ben belediye başkanı olarak can dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Belediyenin bir sürü garajı var. Bunlara sahip çıkacak bir can dostuna ihtiyacımız var. Binalarımıza da bekçiye ihtiyacımız var" dedi.

'Köpekler toplanmayacak'

Beşikçioğlu, köpeklerin eğitimi kapsamında belediyenin veterinerlik biriminin başına önceden TSK'de görev yaparak mayın arama köpeklerinin eğitimini üstlenmiş bir müdür getirileceğini söyledi. Köpeklerin toplanmayacağını, yurttaşların getirmesini beklediklerini ifade eden Beşikçioğlu, "Bu hayvanları eğiterek belediyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantisiyle görevlendireceğiz" diye konuştu.

"Rant sağlamaya çalışanlara engel olacağız"

Beşikçioğlu, projelerinin yanı sıra belediyenin veterinerlik hastanesine yönelik eksikliklerin Ankara Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi ile iş birliği içerisinde çözüleceğini de açıkladı. Bu kapsamda Beşikçioğlu, "Böylelikle can dostları üzerinden rant sağlamaya çalışanlara engel olacağız" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

"
"