Gündem

Karar yazarı Çakır, Selvi'nin "İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı tehlikede" sözlerini CHP'li Günaydın'a sordu: Ahmak davası, siyasi bir kumpas girişimidir

07 Ağustos 2024 09:27

Karar yazarı Elif Çakır, Hürriyet köşe yazarı Abdülkadir Selvi'nin geçen günkü köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için '2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası İmamoğlu’nun kafasında Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor, CB adaylığı tehlikede' sözlerini CHP'li Gökhan Günaydın'a sordu. 

İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. 

Günaydın, davanın açıkça bir "siyasi kumpas" girişimi olduğunu söyledi. Çakır'ın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

Davanın açıkça bir siyasi kumpas girişimi olduğunu ifade eden Günaydın’ın değerlendirmesi şöyle oldu, paylaşıyorum:

'Ahmak Davası, açıkça bir siyasi kumpas girişimidir. İlk derece mahkemesinde, ancak hakim değiştirildikten sonra bir karar çıkarılabilmiştir.

Değişen hakimin duruşmalardaki tavrı ve tutumu, hafızalarda canlılığını korumaktadır. Kurallara ve teamüllere aykırı olarak tayini çıkarılan ve böylelikle davadan el çektirilen hakim, bazı gazetecilere verdiği beyanatlarda iki hususu vurgulamıştır:

1- Mahkumiyet kararı vermem için tarafıma baskı uygulandı.

2- Mahkumiyet kararı vermem halinde istinaf sürecinin de ayarlandığı ve dosyanın bozulmayacağı söylendi.'

Günaydın, iddiaların vahim boyutta olduğunu, İstinaf sürecinde de hukuk dışı müdahaleler olacağına dair açıktan işaretler olduğunu, bu iddiaları ‘re’esen soruşturması gereken HSK’nın yapılan başvuruları da aylarca beklettikten sonra reddettiğini de sözlerine ekledi.

Açıkça söyleyeyim, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın Google’dan topladıklarını kendine delil yapıp AK Partiye açtığı kapatma davası neyse 'ahmak davası' da odur.

Hiçbir farkı yok.

İktidar hukuku sopa gibi kullanmaya devam ettiği müddetçe bu ülkenin ekonomisini düzeltmeyecek. Hukuksuz ekonomi toparlansaydı Mehmet Şimşek başarılı olabilirdi, AK Partili Tuğrul Türkeş’in sözleriyle 'Mehmet Şimşek sağolsun debeleniyor, çalışıyor ama hukuk doğrudan işlemediği için ekonominin düzelmesi' konusunda zorluklar yaşanıyor."

 

"
"